Zobrazit výsledky od 1 do 3 z 3

Téma: Jak správně napsat nahlášení/stížnost?

  1. #1
    Administrátor
    Server Admin
    Avatar uživatele Bezdak
    Datum registrace
    May 2011
    Umístění
    Hlavní nádraží
    Příspěvky
    4,204

    *VIP*



    63 z 69 hráčů považuje tento příspěvek za přínosný.

    Jak správně napsat nahlášení/stížnost?

    Jak správně nahlásit cheatera, vulgárnost, špatné chování admina?

    Položku téma vyplňte nejlépe nickem nahlašovaného, důvodem a zkratkou serveru.


    Příklad: Bezdak - WH - FY

    Nahlášení cheatera
    U nahlášení cheatera je třeba napsat důvod podezření, nick, ID, IP, server a dodat demo.

    Jak získám ID a IP?
    Stačí když zmáčnete ve hře na klávesnici toto překrásné tlačítko a otevře se vám konzole. Do konzole napíšete amx_ip. Konzole vám vypíše všechny hráče na serveru i s jejich IP a ID, vy si najdete hráče kterého chcete nahlásit a zkopírujete jeho údaje a dáte do svého threadu tady na foru. (některým hráčům nefunguje ve hře zkratka ctrl+c, tak klikněte pravym tlačítkem myši na označený text a dejte copy).

    Jak natočim demo?
    Ve hře půjdete do spectatu kde si najdete podezřelého hráče, nastavíte pohled z první osoby a do konzole napíšete record a nick cheatera (např. record Bezdak). Až budete mít dostatečně dlouhé demo, napíšete do konzole stop. Demo se uloží uloží do složky cstrike, která se nechazí ve složce kde máte nainstalované csko. Na střílecích serverech je taky HLTV, které nahrává vždy celou mapu všechny hráče, jestliže chcete použít HLTV, je potřeba ho stáhnout na webu a pak znova nahrát na nějaký server, protože na webu jsou HLTV jen za posledních 5hodin a pak se přemažou novýma. Odkaz na HLTV najdete na webu po rozkliknutí daného serveru (viz http://csko.cz/d/u7LSkaRz).

    Admin ESP
    Pokud máte na Kotelně zakoupené VIP, máte možnost mít ve hře zapnuté admin ESP (zapíná se W, vypíná D, nastavení R), které velice pomáhá při chytání cheaterů. Když už točíte dema se zaplým esp, jděte předtim do nastavení a vypněte všechno kromě line. Proč? Ostatní informace nám nijak nepomáhají, ba naopak nám tam překáží. Proto bohatě stačí mít zaplou pouze tu "čáru", která nám ukáže pozici nepřítele.

    Jak nahraju (uploadnu) demo na fórum?
    Demo můžete nahrát zde. Po vybrání příslušného dema ze složky cstrike musíte kliknout na "Nahrát". Demo se po chvíli nahraje a následně je potřebné kliknout na odkaz vedle nahratého dema (modrý čtverec). Nakonec zkopírovaný odkaz dema už jen přiložte k stížnosti.
    Příklad: Bezdak STEAM_0:0:41847804 109.80.25.98 Server - Megapub http://csko.cz/dema?UPD=foTOcSQx Podezření na WH.
    Za žádných okolností prosím nenahrávejte dema přes leteckaposta.cz. Pokud nemůžete nebo nechcete používat naše úložiště, využijte prosím nějakou z rozumných alternativ (např. uloz.to).

    Nahlášení vulgárnosti
    U nahlášení vulgárnosti stačí dodat server a zkopírované vulgárnosti z chatlogu.
    Příklad: Server - Gungame
    11:02:11 <STEAM_0:0:41847804><109.80.25.98> Bezdak : jebnute lagy
    16:17:57 <STEAM_0:0:41847804><109.80.25.98> Bezdak : idiote
    16:18:35 <STEAM_0:0:41847804><109.80.25.98> Bezdak : si postizenej?

    Stížnost na admina
    Zde záleží na tom, čim se admin provinil. Pokud napsal nějaké vulgárnosti do chatu, postup bude stejný jako u nahlášení vulgárnosti. Pokud například neustále mění mapy / kickuje bezdůvodně hráče / další věci co by admin neměl dělat, tak stačí napsat že neustále mění mapy / kickuje bezdůvodně hráče / nebo něco jiného a na jakém serveru to dělá.
    Naposledy upraveno hofy; 20-04-20 v 18:18.

  2. #2
    Administrátor
    Server Admin

    Datum registrace
    Feb 2013
    Umístění
    Praha
    Příspěvky
    9,090


    5 z 8 hráčů považuje tento příspěvek za přínosný.

    Odpověď: Jak správně napsat nahlášení/stížnost?

    Některá menší porušení pravidel nelze řešit zpětně na fóru, kde je jediná možnost trestu udělení banu. Takové prohřešky prosím hlaste pouze adminům přímo na serveru, kde je mnohem širší spektrum možností pro vyřešení situace. Hlásit je lze ideálně prostřednictvím systému online hlášení, stačí standardně napsat do chatu zprávu s vykřičníkem na začátku, například: ! Player - textura. Takovou zprávu uvidíte pouze vy a všichni admini, kteří jsou v danou chvíli připojeni.


    Stručný výčet porušení pravidel, která se řeší pouze ve hře:

    • textura
    • kemp
    • blok/vlak na knife
    • neúmyslná reklama
    • spam menšího rázu
    • méně závažnější nadávky/vulgárnost nebo obtěžování hráčů
    Naposledy upraveno hofy; 05-07-15 v 20:46.

  3. #3


    7 z 8 hráčů považuje tento příspěvek za přínosný.

    How to report breaking rules

    How to report cheater, vulgarity or bad behavior of players/administrators correctly?

    Fill a thread name text box with a nick of a culprit, a name of server and reason.

    For example: Grakon2702 - Wallhack - Classic

    Reporting cheaters
    It's necessary to post the reason, nick, ID, IP, server and demo.

    How do I get ID and IP?
    Open console defaultly by pressing this button. Type amx_ip into it and it will output a list of players with their IDs and IPs. Find the player you want to report, copy the line with information about him and paste it into your report thread. Sometimes ctrl-c shortcut doesn't work. In that case, just mark line you want to copy, click the left button of your mouse and select copy statement in a pop-up menu.

    How do I record a demo?
    Switch to spectators team, set the first-person view on the suspected player, open console and type record player. It will start with recording demo file named player.dem. After the demo is long enough, just type stop into the console. Demo file will be saved in your cstrike folder, which is placed in the folder where your counter-strike game is installed. There is also HLTV system on shooting servers, that records all players whole game. If you want to use it, you have to download it from our website and upload it to another server, because all HLTV demos are automatically deleted within 5 hours and replaced with new ones. Link to HLTV demos of specific servers can be found on our website by clicking the specific servers (s. http://csko.cz/d/u7LSkaRz).

    Admin ESP
    Everybody, who has bought VIP on our servers, is able to use admin ESP while spectating, which is very helpful in detecting cheaters. You can turn it on by pressing W button, turn it off by pressing S button and open settings menu by pressing R button. When you are going to record the demo with ESP, go to settings and turn off everything instead of line. Why? Any other information isn't helpful, instead of that the demo gets messy. The only helpful thing is the line showing enemy positions.

    How do I upload a demo on a forum?
    You can upload your demo here. After you choose the specific demo to upload from your cstrike folder, you have to click on "Nahrát" button. After a few moments, the demo will be uploaded and you can copy a download link by pressing blue square or clicking the demo name with right mouse button and selecting the "copy link" statement in a pop-up menu. Then just paste the copied link into your report thread.
    For example: Grakon2702 STEAM_0:0:61307767 82.209.47.42 Server - Classic http://csko.cz/dema?UPD=foTOcSQx Suspicion of using wallhack.

    Reporting vulgarities
    You can report vulgarities by posting the server and copied vulgarities from chatlog. Note that only the VIP players are able to enter to chatlog.
    Example: Server - TTT
    11:02:11 <STEAM_0:0:61307767> <82.209.47.42> Grakon2702 : Fuck off bitch
    16:17:57 <STEAM_0:0:61307767> <82.209.47.42> Grakon2702 : You are a fucking cunt
    16:18:35 <STEAM_0:0:61307767> <82.209.47.42> Grakon2702 : Motherfuckers

    Reporting an administrator
    It depends on the situation. If he was vulgar on the server, the procedure of reporting vulgarities is as same as reporting the player. If he is continually changing the map or if he is kicking players unreasonably or if he is doing other things, that the administrators shouldn't do, just inform us about what he is doing, and on which server.

    Breaking some minor rules cannot be handled from the forum. It's much better if you call administrators by typing your report in chat starting with an exclamation mark.
    For example: ! Grakon2702 - bugging texture.
    This message will be shown only to you and to all other administrators connected to all our servers.

    Short list of most common rules-breaking situations, that can be handled already on server:

    • Bugging the texture
    • Camping
    • Blocking or train-killing on knife servers //Zde navím, jak se v angličtině řekne vláčkování, tak jsem zapojil fantazii.
    • Unintentional advertisement
    • Short spam
    • Minor vulgarities or minor bothering
    Naposledy upraveno Grakon2702; 22-10-17 v 17:19.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)

  1. ako_sa_mate

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat témata
  • Nemůžete odpovídat
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •