Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazit výsledky od 1 do 15 z 34

Téma: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

  1. #1
    Ex-admin Avatar uživatele kashpi
    Datum registrace
    Mar 2011
    Umístění
    Tišnov/Brno
    Příspěvky
    4,230


    10 z 10 hráčů považuje tento příspěvek za přínosný.

    nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    Často se tu objevuje problém s notebookama a špatným FPS ve hře i když máte výkonnou GK jako je např. GT540M. Věřte nevěřte, ale není to problém v notebooku samotném nebo grafické kartě nebo dokonce v CS, ale v ovladačích na grafickou kartu.

    HL engine je asi tak starej, že podle vývojářů v nVidii není potřeba zatěžovat grafiku a všechno obstará grafika v procesoru (za předpokladu, že máte moderní procesor s integrovanou grafikou jako je třeba core i3, i5 nebo i7 od Intelu). Hrát se na to dá, ale intel dělá grafiky na prd

    Tak nezbývá nic jinýho, než donutit počítač, aby přepl grafiku (od toho je utilitka nVidia Optimus) násilím.

    Můžete se dostat do dvou situací a teď vám je ukážu...

    První je snadnější a stačí pár kliknutí a máte po starostech, druhá je složitější, ale taky to není nic hroznýho. Hádejte jakou budete mít nejčastěji?

    Když otevřete nVidia Control Panel (Ovládací panel NVIDIA)
    vyberete Nastavení 3D => Spravovat 3D nastavení a tam záložku Nastavení programu tak byste měli vidět něco podobnýho


    V prvním kroku si v roletové nabídce najděte Half-life a nebo Counter strike (Half-life většinou bývá u NS verze a CS bývá u steamu).
    Pokud máte zaškrklí checkbox "Zobrazit pouze programy, které se nachází na tomto počítači" a hru tam nebudete mít, tak ho můžete odškrknout a nebo zkuste kliknout na tlačítko přidat a proklikejte se až do složky kde máte nainstalované CS a tam vyberte soubor HL.exe.
    V případě, že máte v tom seznamu Counter-strike, tak většinou máte tu lepší možnost a roletová nabídka v kroku 2. není zašedlá a můžete si rovnou vybrat jakou grafickou kartu má hra používat

    kde ještě poradím vypnout vertikální synchronizaci, aby se vám FPS nezaseklo na 60.

    Vzhledem k tomu, že většina nebude mít cestu takhle snadnou, tak pokračujem dál...
    zavřete okno nVidia control panel

    použijte váš oblíbený vyhledávač a zadejte vyhledat
    nvidia inspector
    a stáhnětě ho, nic se neinstaluje, je to jen spouštěcí soubor na úpravu vlastností grafiky.
    Po stáhnutí soubor spusťte a klikněte na tlačítko co je na obrázku


    otevře se vám toto okno

    kde postupně uděláte 3 kroky.
    1. musíte vybrat program, pro kterej se to má nastavit, takže Half life
    2. v hlavním okně scroolujte až dolů a najdětě položku Enable application for Optimus a tam vyberte v nabídce ....MODE_ENABLE a tím povolíte ruční změnu výběru grafiky pro HL
    3. kliknutím na Apply changes změny potvrdíte a uložíte
    nVidia inspectora můžete vypnout (obě okna)

    pak otevřete zase nVidia control panel a teď byste měli mít možnost u hry Half-life změnit položku z Integrovaná grafika na Vysokovýkonný procesor NVIDIA

    Tím by to mělo být vše a snad to někomu pomůže. Mě to pomohlo...

    Pro grafické karty od AMD (ATi) by to mělo jít ručně už hned v nastavení Catalystů někde.

    Kdyby něco, tak můžete psát PM nebo na steam a nebo raději vůbec
    Naposledy upraveno kashpi; 25-04-13 v 18:13.
    Přemýšlíte nad webovou prezentací? Prohlídněte si moje stránky http://kashpi.cz
    Vlastníte motorku a potřebujete náhradní díly nebo jiné příslušenství? Navštivte "můj" e-shop http://www.motocyklovedily.cz
    Trápí vás vysoká cena za elektřinu nebo plyn? Navštivte "moji" službu http://www.snizujeme.cz. Plánujeme rozjet i další služby jako pojištění atd
    Chcete se jen zasmát? Toto je strašně starý, ale nemá to chybu http://www.youtube.com/watch?v=dQDo7qJuRy0

  2. #2
    Stálý člen Avatar uživatele LappenSorc <---------
    Datum registrace
    Jul 2012
    Umístění
    Trilgard Villange :))
    Příspěvky
    60


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    Hmm, nechapem kde mam najst tu NIVDIA . Musi stiahnut? ja to nemam v pc myslím :D

  3. #3
    Stálý člen Avatar uživatele 23_asteb
    Datum registrace
    Aug 2011
    Umístění
    Kz,Hns,d2
    Příspěvky
    167


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    Citovat Původně založeno LappenSorc <--------- Zobrazit příspěvky
    Hmm, nechapem kde mam najst tu NIVDIA . Musi stiahnut? ja to nemam v pc myslím :D
    no jestli mas nvidiu tak staci na plose pravym kliknout a tam mas: ovladaci panely nvidia

  4. #4


    1 z 2 hráčů považuje tento příspěvek za přínosný.

    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    výkonnou GK jako je např. GT540M
    hh tím si mě dostal..., jinak

  5. #5
    Stálý člen Avatar uživatele Spon.erko
    Datum registrace
    Jun 2012
    Umístění
    Spawn
    Příspěvky
    96


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    Zkusím na notebooku díky :D

  6. #6
    Ex-admin Avatar uživatele kashpi
    Datum registrace
    Mar 2011
    Umístění
    Tišnov/Brno
    Příspěvky
    4,230


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    Citovat Původně založeno Zoid Zobrazit příspěvky
    hh tím si mě dostal..., jinak
    Tento navod je delanej podle notebooku tam se silnejsi moc nedelaji:-)
    Přemýšlíte nad webovou prezentací? Prohlídněte si moje stránky http://kashpi.cz
    Vlastníte motorku a potřebujete náhradní díly nebo jiné příslušenství? Navštivte "můj" e-shop http://www.motocyklovedily.cz
    Trápí vás vysoká cena za elektřinu nebo plyn? Navštivte "moji" službu http://www.snizujeme.cz. Plánujeme rozjet i další služby jako pojištění atd
    Chcete se jen zasmát? Toto je strašně starý, ale nemá to chybu http://www.youtube.com/watch?v=dQDo7qJuRy0

  7. #7
    Nováček
    Datum registrace
    Nov 2012
    Příspěvky
    7


    Odpověď: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    Chcu se zeptat seke semi csko kotelna i pres steam csko fps normal pink take vcem je problem .Pc Windous xp internet dost rychli nevim v cem je chyba ...............:( PROSIM PORADTE "(

  8. #8


    Odpověď: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    nemuzu najit Hl.exe :(

  9. #9
    Stálý člen
    Datum registrace
    Aug 2012
    Příspěvky
    86


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    počuj kashpi ty attachment nefunguju

  10. #10
    Ex-admin Avatar uživatele kashpi
    Datum registrace
    Mar 2011
    Umístění
    Tišnov/Brno
    Příspěvky
    4,230


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    slibíl jsem ti opravu obrázků, dneska bude jak přijedu dom
    Přemýšlíte nad webovou prezentací? Prohlídněte si moje stránky http://kashpi.cz
    Vlastníte motorku a potřebujete náhradní díly nebo jiné příslušenství? Navštivte "můj" e-shop http://www.motocyklovedily.cz
    Trápí vás vysoká cena za elektřinu nebo plyn? Navštivte "moji" službu http://www.snizujeme.cz. Plánujeme rozjet i další služby jako pojištění atd
    Chcete se jen zasmát? Toto je strašně starý, ale nemá to chybu http://www.youtube.com/watch?v=dQDo7qJuRy0

  11. #11
    Stálý člen
    Datum registrace
    Aug 2012
    Příspěvky
    86


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    :-D ďakujem . už som nedočkavý

  12. #12
    Ex-admin Avatar uživatele kashpi
    Datum registrace
    Mar 2011
    Umístění
    Tišnov/Brno
    Příspěvky
    4,230


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    opraveno... po kliknutí se zobrazí v plném rozlišení
    Přemýšlíte nad webovou prezentací? Prohlídněte si moje stránky http://kashpi.cz
    Vlastníte motorku a potřebujete náhradní díly nebo jiné příslušenství? Navštivte "můj" e-shop http://www.motocyklovedily.cz
    Trápí vás vysoká cena za elektřinu nebo plyn? Navštivte "moji" službu http://www.snizujeme.cz. Plánujeme rozjet i další služby jako pojištění atd
    Chcete se jen zasmát? Toto je strašně starý, ale nemá to chybu http://www.youtube.com/watch?v=dQDo7qJuRy0

  13. #13
    Stálý člen
    Datum registrace
    Aug 2012
    Příspěvky
    86


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    ďakujeeeem máš u mňa čokoládu

  14. #14
    Nováček
    Datum registrace
    Aug 2012
    Příspěvky
    7


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    Zdravím vás,
    no aj keď som ten návod dodržal , čo je napísaný vyšie , tak aj tak mám na normal módoch 80-100FPS a na Zombie *iba tam* tak cca tých 5-10 FPS a nedá sa tam hrať , čo radíte ďalšie ? .. mám uninstal CSko a dať ten návod ešte raz či ako ? Ďakujem

  15. #15
    Ex-admin Avatar uživatele kashpi
    Datum registrace
    Mar 2011
    Umístění
    Tišnov/Brno
    Příspěvky
    4,230


    Re: nastavení grafické karty nVidia u procesoru s IGP

    reinstal CS by ti asi moc nepomohl. Pokud se ti opravdu podařilo úspěšně přehodit grafickou kartu a stejně máš FPS v háji tak je problém jinej. A i tak se mi nezdá, že i na tu integrovanou grafiku by to nemělo jet tak špatně.
    Co máš za sestavu?
    Přemýšlíte nad webovou prezentací? Prohlídněte si moje stránky http://kashpi.cz
    Vlastníte motorku a potřebujete náhradní díly nebo jiné příslušenství? Navštivte "můj" e-shop http://www.motocyklovedily.cz
    Trápí vás vysoká cena za elektřinu nebo plyn? Navštivte "moji" službu http://www.snizujeme.cz. Plánujeme rozjet i další služby jako pojištění atd
    Chcete se jen zasmát? Toto je strašně starý, ale nemá to chybu http://www.youtube.com/watch?v=dQDo7qJuRy0

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat témata
  • Nemůžete odpovídat
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •