Přihlásit

Zobrazit normální verzi : Lag hry, změna rozlišení obrazovky - CS

Volume
11-04-13, 13:03
Zdravíčko..

Včera mi táta nainstaloval do PC novou aktualizaci a od té doby, se mi po něaké době prostě sekne csko na jakémkoliv serveru jsem. Hra se prostě sekne at dělám cokoliv.. zvuk se sekce tak v cca 1vteřinové smyčce a hru musím vypnout přes Ctrl-Alt-Delete. Po úspěšném vypnutí se hry se mi pak změní rozliení obrazovky (plochy) na 800x600... Ale ta změna rozlišení bude asi kvůli otmu že hraju ve hře na 800x600. Nedalo by se to třeba vyřešit koupí originální hry na steamu ? Poradte prosím.. díky za odpověd :)

hofy
11-04-13, 13:52
Zkoušel jsi přeinstalovat hru?

Steam by určitě pomohl, jen po updatu neuslyšíš voice od Non-Steam hráčů a fix velmi pravděpodobně ani nebude. Čili by to byl problém, pokud hraješ JB.

Acid
11-04-13, 13:52
Po úspěšném vypnutí se hry se mi pak změní rozliení obrazovky na 800x600... Ale ta změna rozlišení bude asi kvůli otmu že hraju ve hře na 800x600.

Trochu jsem mimo...Pokud hraješ normálně na 800x600 tak se ti to rozlišení snad nezměnilo ne? Teda to aspoň vyplývá z kontextu.

Volume
11-04-13, 13:59
Špatně jsem se vyjádřil.. po úspěšném vypnutí hry se mi změní rozlišení -obrazovky- (plochy) na 800x600, a to bude asi rozlišením.

dOeS : Ano, hraji hlavně JB... všichni ale píší že to downgradem zas opravím.. Samozřejmě během příštího týdne si půjdu koupit PaysafeCard za 300 a koupím si CS na Steamu.

hofy
11-04-13, 14:11
Pravda, oldpackem se to dá vyřešit. Jen při každém zapnutí vyskočí nějaké okno s chybou, stačí ho jen potvrdit. Prý se na to ale dá zvyknout. :D

Osobně mám na Steamu nejnovější beta update a všechno v pohodě, JB nehraji takže ten voice od NSáků přežiji, někdy je to možná i výhoda :DD

Edit: Jo a /server nefunguje, to jsem vyřešil přes gamemenu.res s oblíbenými servery. Ale ty vlastně použiješ oldpack, takže by ti i toto mělo fungovat.

Volume
12-04-13, 20:24
Oká, dneska jsem koupil Steam cs a stalo se mi to zas.. úplně ta samá historka. Zrovna přebíjím zbran na jb_snow a v tom se mi lagne hra, zvuk ve smyčce cca 0.50sec. Opět vypínám přes Ctrl-Alt-Del a opět mám změněné rozlišení obrazovky na 800x600. Už mě sere to neustálé přehazování ikon zpět na své místo.

hofy
12-04-13, 20:33
Jaj. Zkoušel jsem googlit a našel jsem toto, prý to pomohlo člověku, co měl stejný problém. Zkus to, za zkoušku nic nedáš.

Vlož tento příkaz do Steam hry => Counter Strike => Vlastnosti => Obecné => Nastavit možnost při spouštění.

Pokud hraješ s D3D: autoconfig -d3d -dxlevel 70
Pokud hraješ s OpenGL: autoconfig -gl -dxlevel 70

Pak doporučují aktualizovat DirectX: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35.

Pak tam jsou další rady, ale u nich se vylučuje používání oldpacku (je třeba u nich provést Steam aktualizaci). Tahle rada, kterou sem píšu, dotyčnému ale zabrala.

Volume
12-04-13, 22:16
DirectX jsem aktualizoval.. akorát tuto část nechápu :

Vlož tento příkaz do Steam hry => Counter Strike => Vlastnosti => Obecné => Nastavit možnost při spouštění.

Pokud hraješ s D3D: autoconfig -d3d -dxlevel 70
Pokud hraješ s OpenGL: autoconfig -gl -dxlevel 70

Tupelko
12-04-13, 22:18
Rozklikneš steam tam dáš knihovna her counter strike klikneš pravým dáš vlastnosti obecné a tam nastavit tu možnost.Snad už víš :D

Volume
12-04-13, 22:21
Rozklikneš steam tam dáš knihovna her counter strike klikneš pravým dáš vlastnosti obecné a tam nastavit tu možnost.Snad už víš :D

Asi sem blbej ale pořád nechápu :D :splachnout:

hofy
12-04-13, 22:27
Ehm, klikni na ikonu Steam pravým tlačítkem, zvol Moje hry (My Games pokud máš v AJ), na Counter Strike klikni taktéž pravým tlačítkem, zvol Vlastnosti, záložka Obecné, klikneš na tlačítko Nastavit možnost při spouštění a hodnotu tam napíšeš podle toho, jaké grafické vykreslování používáš (D3D/OpenGL). Snad už chápeš, když tak mi napiš na Steam ;)

Volume
12-04-13, 22:31
Dobry dobry dobrry, Tupelák už mi to vysvětluje na steamu :D

Edit// Už to mám, už se jen modlit aby ta blbost zase nespadla :)

Volume
12-04-13, 23:48
Opět se mi hra zase sekla, je to pár vteřin.. jsem z toho už fakt na mrtvici :( Vše jsem udělal co jste mi poradil... já už fakt nevim :wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

hofy
12-04-13, 23:52
Co používáš OpenGL nebo D3D? Nezkoušel jsi to změnit?

Btw. nevíš jakou aktualizaci ti tam táta instaloval? docela by to pomohlo, když to souvisí s ní

Volume
12-04-13, 23:56
OpenGL, fakt nevím co mi tam dal za aktualizaci, počkej.. zeptám se
...
Tak to jsou prej nějaké bezpečnostní "záplaty" systému.. Takže tím to asi nebude

hofy
13-04-13, 00:30
A nechceš zkusit D3D, jestli bude problém přetrvávat? Pak je možnost zkusit tu aktualizaci odstranit, jestli bude problém přetrvávat, poté ji můžeš samozřejmě zpět nainstalovat. Vše se dělá ve Windows Update. Ale zřejmě to s tím nesouvisí, i když jestli to začalo přímo po té aktualizaci, kdo ví....spíš mi to přijde ale jako nesmysl.

Víc možností mne fakt už nenapadá, třeba někdo bude vědět více.

Volume
13-04-13, 01:06
Mě to dělalo i dříve, akorát tamto odeznělo, tohle nějak ne... zkusím to D3D...

Acid
13-04-13, 13:14
Kurva ted jsem zapnul csko a taky mám to rozlišení v píči...

Mám normal svoje rozlišení 1024x768 , ale mám tam po stranách černý pruhy - jistě doufám víte co mám na mysli...Byl bych moc rád kdyby jste mi pomohli :/

Prostě když zapnu csko a mám po starnách černý pruhy...prostě to nemám po celý obrazovce.

Toreto
13-04-13, 13:22
Mne stým pomohol 514pro..stačí zadať nejaký príkaz v steame.Pojdeš na vlastnosti Counter strike.Zadáš nastavit možnosti spuštení a napíšeš tam ten príkaz.Ale ten pýtaj od neho..

Acid
13-04-13, 13:25
Oka, dík. Ještě to není ono. To rozlišení mám v prdeli furt, je to takový divný. Napíšu mu.

Volume
13-04-13, 13:28
Změn si rozlišení (Video) z normal na Widescreen a pohraj si s rozlišením trošku, také jsem to měl takhle. (y)

Acid
13-04-13, 13:47
Změn si rozlišení (Video) z normal na Widescreen a pohraj si s rozlišením trošku, také jsem to měl takhle. (y)

Nepiš sračky a přečti si co jsem psal.

Volume
13-04-13, 14:08
Nepiš sračky a přečti si co jsem psal.

Tak si příště založ vlastní téma a já ti tam milerád nenapíšu .. !

hofy
13-04-13, 15:11
Mám normal svoje rozlišení 1024x768 , ale mám tam po stranách černý pruhy - jistě doufám víte co mám na mysli...Byl bych moc rád kdyby jste mi pomohli :/

Prostě když zapnu csko a mám po starnách černý pruhy...prostě to nemám po celý obrazovce.

Řekl bych, že má pravdu Volume. Však 1024 x 768 je 4 : 3, takže ty pruhy tam mají být. Určitě máš zaplou volbu Widescreen? Potom vyber vhodné rozlišení, 1024 x 768 v té nabídce ani nenajdeš, protože není širokoúhlé.

Volume
13-04-13, 16:02
Oká, tedka mi opět hra spadla.. zase ta samá story, jsem u Ct a hra se mi lagne, hlas opět ve smyčce... Hra vypnuta přes CTR-ALT-DEL. Udělal jsem vše podle návodů, už mě to fakt ale štve :(

Acid
13-04-13, 16:24
Tak si příště založ vlastní téma a já ti tam milerád nenapíšu .. !

Huntíš tady posty jak kokot a já se mám posrat? Nebudu zbytečně zakládat novej topic, když mám také problém s rozlišením.

EDIT:
@Does: No já jsem zvyklej, že tam mám ty steam ikony hráčů a bez toho se mi hrát nelíbí hh. Teďka jsem to rozlišení trochu změnil, mám tam černý pruhy +- asi 3 cm ve widescreen režimu.

EDIT2:

Volume, nebudu na tebe reagovat radši. Nemám náladu si tady psát s ňákym šášulou, kterej si tu hraje p4nqa.

Volume
13-04-13, 16:26
Huntíš tady posty jak kokot a já se mám posrat? Nebudu zbytečně zakládat novej topic, když mám také problém s rozlišením.

Vysvětli mi jak tady huntim posty, vše co jsem napsal mělo důvod. Já problém s rozlišením ve hře nemám, jen když mi ta hra zamrzne tak se změní rozlišení obrazovky na ploše, nikoliv ve hře.

hofy
13-04-13, 16:35
@Does: No já jsem zvyklej, že tam mám ty steam ikony hráčů a bez toho se mi hrát nelíbí hh. Teďka jsem to rozlišení trochu změnil, mám tam černý pruhy +- asi 3 cm ve widescreen režimu.

Tak to já také, naprosto tě chápu. :D I u widescreen režimu je několik rozlišení, která to podporují, například moje 1920 ×1080. Doporučuji to všechno vyzkoušet.

Acid
13-04-13, 16:43
Tak to já také, naprosto tě chápu. :D I u widescreen režimu je několik rozlišení, která to podporují, například moje 1920 ×1080. Doporučuji to všechno vyzkoušet.

No, mám 1280x768 a timhle už zase ty černý pruhy začínaj...U rozlišení 1280x720 to je sice v poho, ale nezobrazuj se mi tam ty steam ikony.

Volume
13-04-13, 17:14
Hra mi tedka opět spadla, a to jsem nehrál.. jenom jsem někoho spectoval. Já už fakt nevím co mám dělat :(

Volume
13-04-13, 20:24
Refresh ..

514Pro
15-04-13, 15:29
Na černé pruhy spustit hru s parametrem -stretchaspect.

Volume
15-04-13, 18:02
Tedka mi hra zamrzla pro změnu na dust2 only, PC už jsem vzteky vypnul na tvrdo abych zase nemusel jak idiot přehazovat ikony zpět na své místo. Našla by se prosím už nějaká rada která fakt zabere ? Vše jsem už zkusil, něco jsem hledal sám ale nenašel .. :wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

514Pro
15-04-13, 18:22
Jak ti to zamrzne ? Zasekne se obraz a zvuk, dela to poslednich 0,5 sec toho zvuku stale dokola v smycce ? I me na vyladenym kompu CSko jednou za cas spadne/sekne se.

Volume
15-04-13, 18:42
Aby toho nebylo dost tedka se mi to stalo zas na Jailu když jsem zrovna Simonoval..

514Pro - Ano, přesně jak jsi psal, hru vypnu přes Ctrl-Alt-Delete a po vypnutí hry se mi změní rozlišení obrazovky na 800x600, takže musím přeházet všechny ikony zpět. Tobě se to stane jednou za čas, ale mě se to děje každej den od té doby co mi táta nainstaloval jakousi aktualizaci systému (prej nějaký ochraný záplaty systému či co..) a od té doby to prostě blbne. Už jsem z toho fakt v řiti. Ani koupě originálky nepomohla (aktualizace ve středu a koupě cs steam v pátek).. :(

Volume
16-04-13, 17:14
Tedka mi to pro změnu začalo házet chybu "Steam connection lost" (Tedka asi 2x během 10minut), zamrznutí hry přetrvává.. ráno jsem hledal všude možně a nic. :wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

514Pro
16-04-13, 17:29
Je mozny, ze ty zaplaty neco nakopli a od te doby to blbne. Mozna nove ovladace na grafiku atd. proste klasicky postup hledani problemu.

Volume
16-04-13, 17:31
No to nevim.. v tomhle se nerad hrabu

Edit// Možná tak kdyby se mnou někdo volal při tom na skypu a přesně mi říkal co mám dělat )

514Pro
17-04-13, 10:46
Nic proti, ale s lidma, co vubec netuší o co jde, nerad něco dělám, protože to zabere strasne moc času.

Volume
17-04-13, 15:14
Aha.. :) Ale já už fakt nevim co s tím