Zobrazit normální verzi : LAGI ked je rušno
GeniusHard
19-11-13, 20:20
Zdravím,
chcel by som sa spýtať či nevie niekto pomoct.Vždy keď vybieham zo spawnu alebo ked som v prestrelke tak sa mi znížia fps na 30 niekedy az 20 a inokedy ostane na 99.
Dalej sa chcem spytat či mi niekto neviete povedat ako si mam nastavit ratey ked mam stále ping nad 50 a stupa.Mam wifi internet tak sa stane ze sa pakety niekam zatúlaju.Loss potom mám niekedy aj 6-10.
Výpis z netgraph3434.Ked bude treba poslem aj moj config :)
k fps > aký máš počítač? Pravdepodobne je to slabým pc príp. grafikou. Skús si nahodit do cska "high fps models" zvané aj "ballhead". (vyzerajú hranatejsie nez normalne, ale dost pomahaju pri slabsích pc). Dalej si tam daj nejake mensie rozlisenie, (800x600, 640x480), takisto pozri v ovladacoch grafickej, ako to tam mas nastavene. Vsetko nepotrebne povypinaj, kvalitu textúr daj na low, vypni antialiasing, mipmap a podobne vecičky. Hlavne si neinstaluj nove skiny/modely. (casto to byvaju portnute veci zo sourca, casto prip. ine high poly veci, co drasticky znizuje fps, ak sa teda nejedna len o retexture alebo kvalitnu pracu). Takisto precisti pocitac, zdefragmentuj disk, nepotrebne programy a procesy von/povypinat..
ak nic nepomaha, lepsie nez mat caste dropy zo 100fps na 30fps, a naspat -> daj si fps_max 60. (znizenim fps, ti bude trosku pomalsie stahovat cross, pravdpepodobne o trosicku pomalsie budes chodit - skoro necitelne, a ine veci, avsak vizualne to nepocitis, ludske oko nerozozna 60fps -100fps.)
k netu > mam tiez wifi, a s tim asi nic nespravis. Raz to jede tak, raz tak.. loss na tom neupravis nijako, jedine ze si dotiahnes vysielac k sebe do bytu :D (tim sa snazim naznacit, ze pokial ti to nejde furt rovnako je zbytocne riesit raty.) Ak ti ide o nejake najstabilnejsie raty, aj ked ide ten internet dobre/zle, tak skus:
cl_updaterate 30
rate 9999
cl_rate 9999
fps_max (tvoje fps kolko chces , max 99.5)
cl_cmdrate (tvoje fps_max + pridaj o 1-5 vacsiu hodnotu..uvidis na grafe)
cl_dlmax (podla tvojho netu, pri wifi by som to nejak neriesil, ziadna zmena, daj si tu 128)
ex_interp 1 (server tusim zakazdym ked joines nastavi interp na hodnotu 0.1, coz casto nebyva spravna hodnota, kedze spravna hodnota ma byt 1/tvoj updaterate. Toto ak sa nemylim automaticky prepocita spravnu hodnotu interp = hraci sa ti nebudu tak trhane/sekavo pohybovat).
ale na raty by som sa aj tak vytoto.. pokial ti nejde net furt rovnako, tak si to možeš nastavovať zakazdym odznova:D
K tomu vypinaniu programom hlavne si nesťahuj tie zrychlovače počitača tie len zahlcuju a spomaluju najlepšie je ctrl+alt+del a spravcu uloh a ručne povypínať procesy.Ak ti to ide fakt pomaly vypni aj windows nechaj zapnutú len hru vtedy by ti to malo isť dobre.Ak maš ntb kup si chladič keď maš horuci pc môže to sekať a blbnuť to iste môže byť aj na pc ale tam ti ohľadom chladenia neporadím.Ak maš steam vypni si sťahovanie vecí , ak máte router vy skús ho vypnuť zapnuť zmeniť heslo možno je niekto na neho napojený.Povypínaj všetky pc v domácnosti čo sa nepouživaju.
GeniusHard
20-11-13, 17:19
Vďaka moc fps už mam také stálejšie a to 90-100 a stabilne sa držia...včera mi buglo PC...cele bolo tuhe a aj po upravach čo ste radili som mal fps iba 30. Až dnes som prišiel na komp spustil Csko a fps 90-100 držali sa ako kliest. Zrazu ale ping stúpol nad 80 a začali lagi.
Pred tym, nez som sa zacal hrat v configu s rate-ami som mal latenciu 15-25 ms a ping 45-50 ms.Teraz mam latenciu priemerne 50 a ping 70-80 ms.Tak ja nwm teda..podla tych internetovych navodov sa mi to nejak to dokazilo a ja deb*l som si neulozil to com som tam mal :(.Tak by som sa chcel spýtať ako si co najefektivnejsie nastavit raty.A to cl_updaterate,cmdrate,cl_rate,rate,ex_interp,a cl_cmdbackup.Nemyslim ake hodnoty tam mam nastavit ale podla coho ich nastaviť a čo vlastne znamenaju tieto hodnoty?
fps max mam tych 99,5 :)
A ešte raz vdaka za tie skvele a stabilne fps :D.
rate - dátový limit v "bytes/sec" prijmaných od servera.
cl_rate - dátový limit v "bytes/sec" odosielaných serveru.
cl_cmdrate - Koľkokrát za sekundu odošleš dáta serveru (tvoj pohyb, streľba a pod.).
cl_updaterate - Koľkokrát za sekundu príjmaš dáta zo servera (O pohybe,streľbe iných hráčov a pod.). Servre majú nastavený príkaz "sv_maxupdaterate" ktorý slúži ako "obmedzovač" tohto ratu, a to znamená že pokiaľ server ma nastavené "sv_maxupdaterate 30" (väčšina pubov) všetky nastavenia "cl_updaterate" nad túto hodnotu su už teda zbytočné. Táto hodnota pravdepodobne najviac ovplyvňuje ping.
ex_interp - Vypočítava / predikuje všetky pozície hráčov, kde by v danej chvíli mali byť. Je to niečo ako "vyhladzovač" pohybu hráčov. Tuna sa poopravim z minula, hodnota "ex_interp 0" nastaví, automaticky správnu hodnotu podľa formuly 1/tvoj cl_updaterate.
cl_cmdbackup - V skratke, koľko krát sa ma pokúsiť klient o znovuodoslanie strateného paketu.
Ak si niečo "dototo" v configu, to nevadí, choď do zložky cstrike, nájdi config a zmaž ho. Pri ďalšom spustení cska sa ti vytvorí automaticky nový s defaultnými nastaveniami ako pri prvej inštalácii.
GeniusHard
20-11-13, 18:57
Dik to som potreboval vedieť,a este som chcel vediet podla coho to asi nastavit napr. ked mam fps 100 tak raty nastavym na ....atď.
Co sa tyka vymazania configu,tak mam aj patch ktory tento config preinstaloval ale vzdy som prisiel o vsetky body na serveroch,tak sa bojmi ze ci mi to iste nespravi aj ked ho vymazem.
Ked mas fps 100, tak by si mal mat akurat "cl_cmdrate" o trochu vyssie (102,103,+ atd). Na ostatnych ratoch nezalezi, tie nastavujes podla toho ako ti slape internet. Ale taky standard je:
rate 20000 (po update si davaju aj 25000)
cl_rate 20000 (po update si davaju aj 25000)
cl_updaterate 100
cl_cmdrate (101-105.. podla grafu, na fialovej ciare by nemali byt bodky)
ex_interp 0 (alebo 1/tvoj updaterate).
cl_cmdbackup 2
Ak ti to slape zle, tak pouzi raty co som ti dal vyssie..
GeniusHard
23-11-13, 10:35
Bol som dva dni prec tak trosku neskor -dik za pomoc vsetko šlape ako má .Este idem kupovat novy net na optike tak to pojde este lepsie :)
Vytvořeno ve vBulletinu® verze 4.2.2 (c) 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.