PDA

Zobrazit normální verzi : Vaření pre začátečníkov

UNHCZ
10-03-14, 20:01
Ahojt chtěl bych vás poprosit o nákých rad ohledně Večeří nebo Jídel obecně. Jediné podmínky 1. Musí to být poživatelné....:mrgreen: Jestli víte něco zaručené možete mi tu napsat pár Receptů..:D :cool:

J3ZUsSs*
10-03-14, 20:04
Recept není môj :D
http://img.pictureup.cz/07112013/24cd9be119b4c441297bc85976f5816060e32e33.jpg

BeckovyFilm
10-03-14, 20:28
Insantní polévka od čínanky naproti.

Připravíme si pytlík, otevřeme, obsah vysypeme na talíř, pokud je k dispozici koření tak okořeníme. Poté zalejeme horkou vodu a podáváme.

UNHCZ
10-03-14, 20:34
No díky za vaše návrhy , skusím ty bramboryve slupce děkuji..... Bude to rozhodně lrpší nežos segry. .....:)

NarutoO
10-03-14, 21:43
Dobrá jídla s poměrně jednoduchými recepty jsou ->zde (http://www.apetitonline.cz/)<-

Základy vaření není tak jednoduché popsat. Každá metoda má své postupy a každá surovina vyžaduje specifické zacházení. Většina starých kuchařek obsahuje několik stran základních rad, takže zevrubně popsat základy nelze. Pokud nehodláš vařit z polotovarů, tak je třeba fajn naučit se dělat vývar.

Takže jak jsem napsal. Základ je vývar:

- vývar ze zeleniny (mrkev, celer petržel) používá se do polévek, na svíčkovou
- vývar z kuřecího masa, jiného masa (polévka, omáčka)

Pak příprava příloh:

- vaření těstovin
- vaření rýže
- vaření brambor

Doporučuju sehnat si přítelkyni opačného pohlaví, která má ve vaření skill level a neváhá poradit s jakoukoliv drobností. Taky třeba optat mámu, babičku.

Swagrid
10-03-14, 23:26
Nějakou kočku nebo psa do trouby a máš jídlo za pár minut.

A přesně kvůli tomuhle nemáš kamarády.

karl0b
11-03-14, 01:13
já si každou chvíli dělám kuřecí stehna s česnekem a tunou koření a s vařenou rýží, o kuře se 2 hodiny nemusíš starat a rýže je za 20 minut

UNHCZ
11-03-14, 06:49
No Brambory se mi rozvařili tak sem radši zašel na to Kung- Pao z kočky co na tom ..
Dneskam ráno sem si byl do Jednoty pre nove Win 7 a náké ty Konzervy... Doufám že nejsem na tolik blbej že si ani to nedokážu Uvařit. Tak asi dneskam budu Hladem....:D

Burton
11-03-14, 07:04
Kámo na verní nie je nič zložité, keď sa naučíš že niektoré chute proste nemožeš kombinovať, a aspoň ako tak technologiu prípravy ( cestoviny, ryža, mäso) tak si schopný uvariť akékoľvek výborné jedlo :) Je to na tebe a tvojej fantázii, na nete máš recptov až až - tak skúšaj trénuj a nezabudni sa pochváliť !

ja sosbne žijem na diete posledne mesiace - ryža/zelenina/kura - a to je celkom easy - na panvici si opražíš cibulku/cesnak - hodíš mäso tak na 2 min nech sa orestuje, pridáš zeleninu ( v podsate čokoľvek, kaleráb, mrkvu, brokolicu, rajčiny...) - dalšie 2 min - potom stíšiš plameň a zakryješ - dusíš cca 5 min nech to pustí trochu šťavu a máš rychlovku jak lusk, zdravú a chutnú :)

mirous
11-03-14, 10:01
Nauč se základy vaření. Vaření, pečení, smažení, dušení...správně krájet, porcovat. Trochu ze zorientuj v surovinách. Knížek jsou dneska tisíce a tisíce. Doporučuji kuchařky od p.Vaňka. Jsou fakt dost dobře napsané a pochopí to i debil (tím na nic nenarážím :D ). Nejdřív si ale kup nějakou knížku technologie přípravy pokrmů. Až budeš umět základy, můžeš se posunout dál. Je to jak stavět dům. Nemůžeš vymýšlet super extra fasádu, když neumíš a nemáš základy.

BeckovyFilm
11-03-14, 10:38
Receptury teplých pokrmů, je to asi třísetstránková knížka kde máš všechny recepty na který si vzpomeneš. Stojí do 500kč (20€)

mirous
11-03-14, 10:43
Od Runštuka? jejda jen to ne :D To je knížka, podle který se učí na každý škole, přitom je stará jak metuzalém, plná chyb a nesmyslů a především je totálně nemoderní. Navíc, kuchařka, která má na první straně reklamu na Maggi a na další na Podravku je u mě odepsaná. To už kuchařka Rettigový je lepší. Nechápu, že tohle ještě na školách používají. Navíc člověk co nemá základy podle toho neuvaří ani míchaná vajíčka.

Slunicko
11-03-14, 13:16
Když už se doporučují knížky, tak bych ti doporučil Klenoty klasické evropské kuchyně, kupoval jsem si jí ve slevě za 300 (normálně asi za 500-600), ale je tam naprosto všechno, od úplných začátků, názvy různých částí masa např. Vysvětlení veškerého koření a samozřejmě i recepty na výborný jídla.
Ta kniha od Runštuka je vedle téhle úplně bezcenná i když jí doma mám taky, protože vaření je moje vášeň.. :)

Pak ti hodím fotku, nějak mi nefunguje USB, tak až se to vzpamatuje. ;)
Nebo to najdu.. :D - http://data.bux.cz/book/023/162/0231622/large.jpg

UNHCZ
11-03-14, 18:11
Tak dneskam srm vařil oběd dělal sem restovanu zeleninu s francuzkymi bramborami, moje máma mě pochvalila a skusil sem delat palacinky ...To dopadlo.Jedna z 14 DObra

Honey cocaine
11-03-14, 18:40
Ja treba hodne casto improvizuji. Dneska jsem si nalozil maso v okorenene marinade z bileho jogurtu, udelal jsem to na panvi, k tomu jsem si udelal kus-kus a zeleninovou oblohu. Naprosta delikatesa. Pokud ti muzu poradit neco rychleho a treba s temi bramborami, tak si normalne ocisti brambory, umyj je, nakrajej na kolecka, dej je do trouby a opec do zlatova. Nakonec je posypej korenim (bruseta - susene rajcata s ostatnim uzasnym korenim) a k tomu taky nejakou zeleninovou prilohu. Uz mi asi hrabe na bednu, ale uvazoval jsem, ze bych udelal nejake kucharske tutorialy k vareni pro zataceniky

mirous
11-03-14, 18:51
Hoď sem recept na marinádu z jogurtu. To zní dobře a zkusím to :). Jinak o tom, že rád improvizuješ není pochyb, medový kokaine :D

Ta kuchařka od Sluníčka je jedna z těch od Vaňka, co jsem Ti sem psal. Taky mám rád vaření, ještě aby ne, když máš gastronomické vzdělání a 10 let jsem v tom dělal. Teď zrovna dělám domácí pizzu a paštiku.

UNHCZ
11-03-14, 19:45
Lol to sem nevěděl kolik lid tu umí vařit a zabývá se vařením......:mrgreen:

Prosil bych jestli nemáte receptík na nějáký ten nápoj pro kamarády .... "Samozřejmě nealkoholický" :D

mirous
11-03-14, 22:36
Nápojů kolik chceš.stačí říct co by to mělo zhruba být :)

UNHCZ
12-03-14, 09:38
No nákej nápoj na zlepšení nálady nebo něco pro kámoše.....

BeckovyFilm
12-03-14, 10:10
Tak dneskam srm vařil oběd dělal sem restovanu zeleninu s francuzkymi bramborami, moje máma mě pochvalila a skusil sem delat palacinky ...To dopadlo.Jedna z 14 DObra

to já když prvně dělal palačinky dopadlo to .. spíš nedopadlo :D nechat je na tý pánvi o chvilku déle mohli jsme si je nechat jako rohožku před dveře.

DelteN
12-03-14, 10:25
Natri chlieb z maslom a máš jedlo hotové :biggrin:

kono159
12-03-14, 14:56
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1506949_676815385697753_2099676677_n.jpg

UNHCZ
12-03-14, 17:19
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1506949_676815385697753_2099676677_n.jpg

LOL to jo to zkusím....:D A DelteN ten tvoj recept nie k zahození...:D

Slunicko
12-03-14, 17:32
jagermeister s redbulem

Docela si zahráváš se zdravím :)

Na tohle umřelo už spoustu lidí, míchat alkohol s energeťákem, není vůbec dobrej nápad, nehledě na to, že obojí je sračka :)

NarutoO
12-03-14, 17:35
No Brambory se mi rozvařili tak sem radši zašel na to Kung- Pao z kočky co na tom ..
Dneskam ráno sem si byl do Jednoty pre nove Win 7 a náké ty Konzervy... Doufám že nejsem na tolik blbej že si ani to nedokážu Uvařit. Tak asi dneskam budu Hladem....:D

Tak brambory může rozvařit napoprvé jen velice nerozvážný člověk. Tak když poprvý v životě vařim brambory, tak každou chvíli hlídám, jestli ještě nejsou. Ne že si nastavim budik na 10 minut a jdu zabít dozorce na JB :D :D

kono159
12-03-14, 17:56
alebo si zoberte za vzor bezdaka, na zraze zral surove kurca -_-

E: alebo od shamina si vypytaj nejake fast recepty na psov/macky :D ako sa uz spominalo

UNHCZ
12-03-14, 19:23
Ne ja take sracky nepuju bud redbull nebo jegra no ty brambory no comment slovo zachod to vysvetluje,...:D no kamos mi poradil rum a kolu ale nevim co je vetsi sracka bud rum nebo kola... ale stopro skusim svickovou
E: shamino nakej recept pls

BeckovyFilm
12-03-14, 19:54
Dnes když jsem šel na večeři tak bylo nějaké Vepřové mleté maso s přílohou, vím jen že tam byla cibule a to vepřové. Mohl by mi tu prosím někdo napsat bližší recept ? Strašně moc mi to chutnalo, ale nemohl sem si přidat tak si to chci ukuchtit :3 Je to fakt pecka, doporučuju všem :)

BeckovyFilm
12-03-14, 20:06
nene .. to nebyla sekaná.

UNHCZ
13-03-14, 06:18
Karbenátek ..?:D:D:D:D:D:D:D:D
E: já jsem příležitostní piják radši něco bez alkoholu.....:D :D:D:D:D:P

mirous
13-03-14, 09:22
Beckovýfilm: v tom mletém mase byla cibule? to mohly být karbanátky pokud to bylo spíše kulaté a nebo čevabčiči, pokud to bylo šišaté :).

HenGG: energetické nápoje jsou největší svinstvo, co existuje. Natož míchat to s alkoholem. To je časovaná bomba, u které neslyšíš tikání a nevíš, kdy vybuchne. Může to vážně ohrozit i zdravého člověka, protože to je obrovský nápor na organismus. Zaděláváš si na brzký infarkt, popřípadě mrtvičku. Další věc je, že jak víš, že jsi 100% zdravý? stačí mít lehce slabé srdce, což v běžném životě nepocítíš a tak tě to nenutí jít k lékaři. Jenže tohle ti rozpumpuje srdce a konec.
Nevím, jestli víš, jaké svinstvo je coca cola, ale věř, že ohromné. Jeden z nejméně zdravějších komerčních nápojů. Furt je to ale zlomek svinstva, jako energetické nápoje.

UNHCZ
13-03-14, 11:27
to jo to sem i zjistil jaké jsou svině energetáky i coca cola není nad Vodu nebo vychlazeného Gambrinusa----....----- , také svinstva co se vyrábějí tehdá za komunistu bylo all zdravé ... jen ta rychlo sůl ... já v té době nežil ale mojí rodiče i prarodiče Ano...:-D No a teď si až po tolikách letech normální čech a slovk uvědomuje co žereme za SRAČKY.....d
No prostě teď nevíe jestli žerem v čínské restauraci kočku nebo myši....:D

BeckovyFilm
13-03-14, 14:41
Byly to placky, jako řízek. jojo byla v tom namletá cibule. Bylo to prej na 20 minut v troubě na 140 stupnů :D

Britny
13-03-14, 17:04
Já se chystám dělat zapékané kuřecí prsíčka na smetaně se slaninou, cibulí a sýrem. To je taky snadný a moc dobrý jídlo :))

Mým základem je vždy dobře naložené maso - sůl, grilovací koření, woršestr a plnotučná hořčice.
Maso peču v remosce, tu si vytřu herou a naskládám do ní naložené kuřecí kousky. Na každý kousek dám trošku cibule, potom slaninu a zaliju to všechno 2 smetanama našlehání 33% - nejlépe kunín :D a peču max 1,5h. Až je to hotové tak to jenom posypu sýrem.
K tomu se hodí téměř vše - brambory, hranolky, rýže :)

Fakt výborné :))

UNHCZ
13-03-14, 17:29
Jo Britny to fakt zkusím vypadá to lákavě... Určitě lepší než syrové kuře...:D

kono159
13-03-14, 18:44
Vy jste jak vidim strasni odbornici na vyzivu a stravovani. Zkuste pochopit frazi "jednou za cas" prosim. Copak kdyz si jednou do mesice das bucek, chcipnes na nejaky zacpany cevy cholesterolem?

ked k tomu ako omacku mas lepidlo tak hej :D