Zobrazit normální verzi : Vaření pre začátečníkov
Ahojt chtěl bych vás poprosit o nákých rad ohledně Večeří nebo Jídel obecně. Jediné podmínky 1. Musí to být poživatelné....:mrgreen: Jestli víte něco zaručené možete mi tu napsat pár Receptů..:D :cool:
Recept není môj :D
http://img.pictureup.cz/07112013/24cd9be119b4c441297bc85976f5816060e32e33.jpg
BeckovyFilm
10-03-14, 20:28
Insantní polévka od čínanky naproti.
Připravíme si pytlík, otevřeme, obsah vysypeme na talíř, pokud je k dispozici koření tak okořeníme. Poté zalejeme horkou vodu a podáváme.
No díky za vaše návrhy , skusím ty bramboryve slupce děkuji..... Bude to rozhodně lrpší nežos segry. .....:)
Dobrá jídla s poměrně jednoduchými recepty jsou ->zde (http://www.apetitonline.cz/)<-
Základy vaření není tak jednoduché popsat. Každá metoda má své postupy a každá surovina vyžaduje specifické zacházení. Většina starých kuchařek obsahuje několik stran základních rad, takže zevrubně popsat základy nelze. Pokud nehodláš vařit z polotovarů, tak je třeba fajn naučit se dělat vývar.
Takže jak jsem napsal. Základ je vývar:
- vývar ze zeleniny (mrkev, celer petržel) používá se do polévek, na svíčkovou
- vývar z kuřecího masa, jiného masa (polévka, omáčka)
Pak příprava příloh:
- vaření těstovin
- vaření rýže
- vaření brambor
Doporučuju sehnat si přítelkyni opačného pohlaví, která má ve vaření skill level a neváhá poradit s jakoukoliv drobností. Taky třeba optat mámu, babičku.
Nějakou kočku nebo psa do trouby a máš jídlo za pár minut.
A přesně kvůli tomuhle nemáš kamarády.
já si každou chvíli dělám kuřecí stehna s česnekem a tunou koření a s vařenou rýží, o kuře se 2 hodiny nemusíš starat a rýže je za 20 minut
No Brambory se mi rozvařili tak sem radši zašel na to Kung- Pao z kočky co na tom ..
Dneskam ráno sem si byl do Jednoty pre nove Win 7 a náké ty Konzervy... Doufám že nejsem na tolik blbej že si ani to nedokážu Uvařit. Tak asi dneskam budu Hladem....:D
Kámo na verní nie je nič zložité, keď sa naučíš že niektoré chute proste nemožeš kombinovať, a aspoň ako tak technologiu prípravy ( cestoviny, ryža, mäso) tak si schopný uvariť akékoľvek výborné jedlo :) Je to na tebe a tvojej fantázii, na nete máš recptov až až - tak skúšaj trénuj a nezabudni sa pochváliť !
ja sosbne žijem na diete posledne mesiace - ryža/zelenina/kura - a to je celkom easy - na panvici si opražíš cibulku/cesnak - hodíš mäso tak na 2 min nech sa orestuje, pridáš zeleninu ( v podsate čokoľvek, kaleráb, mrkvu, brokolicu, rajčiny...) - dalšie 2 min - potom stíšiš plameň a zakryješ - dusíš cca 5 min nech to pustí trochu šťavu a máš rychlovku jak lusk, zdravú a chutnú :)
Nauč se základy vaření. Vaření, pečení, smažení, dušení...správně krájet, porcovat. Trochu ze zorientuj v surovinách. Knížek jsou dneska tisíce a tisíce. Doporučuji kuchařky od p.Vaňka. Jsou fakt dost dobře napsané a pochopí to i debil (tím na nic nenarážím :D ). Nejdřív si ale kup nějakou knížku technologie přípravy pokrmů. Až budeš umět základy, můžeš se posunout dál. Je to jak stavět dům. Nemůžeš vymýšlet super extra fasádu, když neumíš a nemáš základy.
BeckovyFilm
11-03-14, 10:38
Receptury teplých pokrmů, je to asi třísetstránková knížka kde máš všechny recepty na který si vzpomeneš. Stojí do 500kč (20€)
Od Runštuka? jejda jen to ne :D To je knížka, podle který se učí na každý škole, přitom je stará jak metuzalém, plná chyb a nesmyslů a především je totálně nemoderní. Navíc, kuchařka, která má na první straně reklamu na Maggi a na další na Podravku je u mě odepsaná. To už kuchařka Rettigový je lepší. Nechápu, že tohle ještě na školách používají. Navíc člověk co nemá základy podle toho neuvaří ani míchaná vajíčka.
Když už se doporučují knížky, tak bych ti doporučil Klenoty klasické evropské kuchyně, kupoval jsem si jí ve slevě za 300 (normálně asi za 500-600), ale je tam naprosto všechno, od úplných začátků, názvy různých částí masa např. Vysvětlení veškerého koření a samozřejmě i recepty na výborný jídla.
Ta kniha od Runštuka je vedle téhle úplně bezcenná i když jí doma mám taky, protože vaření je moje vášeň.. :)
Pak ti hodím fotku, nějak mi nefunguje USB, tak až se to vzpamatuje. ;)
Nebo to najdu.. :D - http://data.bux.cz/book/023/162/0231622/large.jpg
Tak dneskam srm vařil oběd dělal sem restovanu zeleninu s francuzkymi bramborami, moje máma mě pochvalila a skusil sem delat palacinky ...To dopadlo.Jedna z 14 DObra
Honey cocaine
11-03-14, 18:40
Ja treba hodne casto improvizuji. Dneska jsem si nalozil maso v okorenene marinade z bileho jogurtu, udelal jsem to na panvi, k tomu jsem si udelal kus-kus a zeleninovou oblohu. Naprosta delikatesa. Pokud ti muzu poradit neco rychleho a treba s temi bramborami, tak si normalne ocisti brambory, umyj je, nakrajej na kolecka, dej je do trouby a opec do zlatova. Nakonec je posypej korenim (bruseta - susene rajcata s ostatnim uzasnym korenim) a k tomu taky nejakou zeleninovou prilohu. Uz mi asi hrabe na bednu, ale uvazoval jsem, ze bych udelal nejake kucharske tutorialy k vareni pro zataceniky
Hoď sem recept na marinádu z jogurtu. To zní dobře a zkusím to :). Jinak o tom, že rád improvizuješ není pochyb, medový kokaine :D
Ta kuchařka od Sluníčka je jedna z těch od Vaňka, co jsem Ti sem psal. Taky mám rád vaření, ještě aby ne, když máš gastronomické vzdělání a 10 let jsem v tom dělal. Teď zrovna dělám domácí pizzu a paštiku.
Lol to sem nevěděl kolik lid tu umí vařit a zabývá se vařením......:mrgreen:
Prosil bych jestli nemáte receptík na nějáký ten nápoj pro kamarády .... "Samozřejmě nealkoholický" :D
Nápojů kolik chceš.stačí říct co by to mělo zhruba být :)
No nákej nápoj na zlepšení nálady nebo něco pro kámoše.....
BeckovyFilm
12-03-14, 10:10
Tak dneskam srm vařil oběd dělal sem restovanu zeleninu s francuzkymi bramborami, moje máma mě pochvalila a skusil sem delat palacinky ...To dopadlo.Jedna z 14 DObra
to já když prvně dělal palačinky dopadlo to .. spíš nedopadlo :D nechat je na tý pánvi o chvilku déle mohli jsme si je nechat jako rohožku před dveře.
Natri chlieb z maslom a máš jedlo hotové :biggrin:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1506949_676815385697753_2099676677_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1506949_676815385697753_2099676677_n.jpg
LOL to jo to zkusím....:D A DelteN ten tvoj recept nie k zahození...:D
jagermeister s redbulem
Docela si zahráváš se zdravím :)
Na tohle umřelo už spoustu lidí, míchat alkohol s energeťákem, není vůbec dobrej nápad, nehledě na to, že obojí je sračka :)
No Brambory se mi rozvařili tak sem radši zašel na to Kung- Pao z kočky co na tom ..
Dneskam ráno sem si byl do Jednoty pre nove Win 7 a náké ty Konzervy... Doufám že nejsem na tolik blbej že si ani to nedokážu Uvařit. Tak asi dneskam budu Hladem....:D
Tak brambory může rozvařit napoprvé jen velice nerozvážný člověk. Tak když poprvý v životě vařim brambory, tak každou chvíli hlídám, jestli ještě nejsou. Ne že si nastavim budik na 10 minut a jdu zabít dozorce na JB :D :D
alebo si zoberte za vzor bezdaka, na zraze zral surove kurca -_-
E: alebo od shamina si vypytaj nejake fast recepty na psov/macky :D ako sa uz spominalo
Ne ja take sracky nepuju bud redbull nebo jegra no ty brambory no comment slovo zachod to vysvetluje,...:D no kamos mi poradil rum a kolu ale nevim co je vetsi sracka bud rum nebo kola... ale stopro skusim svickovou
E: shamino nakej recept pls
BeckovyFilm
12-03-14, 19:54
Dnes když jsem šel na večeři tak bylo nějaké Vepřové mleté maso s přílohou, vím jen že tam byla cibule a to vepřové. Mohl by mi tu prosím někdo napsat bližší recept ? Strašně moc mi to chutnalo, ale nemohl sem si přidat tak si to chci ukuchtit :3 Je to fakt pecka, doporučuju všem :)
BeckovyFilm
12-03-14, 20:06
nene .. to nebyla sekaná.
Karbenátek ..?:D:D:D:D:D:D:D:D
E: já jsem příležitostní piják radši něco bez alkoholu.....:D :D:D:D:D:P
Beckovýfilm: v tom mletém mase byla cibule? to mohly být karbanátky pokud to bylo spíše kulaté a nebo čevabčiči, pokud to bylo šišaté :).
HenGG: energetické nápoje jsou největší svinstvo, co existuje. Natož míchat to s alkoholem. To je časovaná bomba, u které neslyšíš tikání a nevíš, kdy vybuchne. Může to vážně ohrozit i zdravého člověka, protože to je obrovský nápor na organismus. Zaděláváš si na brzký infarkt, popřípadě mrtvičku. Další věc je, že jak víš, že jsi 100% zdravý? stačí mít lehce slabé srdce, což v běžném životě nepocítíš a tak tě to nenutí jít k lékaři. Jenže tohle ti rozpumpuje srdce a konec.
Nevím, jestli víš, jaké svinstvo je coca cola, ale věř, že ohromné. Jeden z nejméně zdravějších komerčních nápojů. Furt je to ale zlomek svinstva, jako energetické nápoje.
to jo to sem i zjistil jaké jsou svině energetáky i coca cola není nad Vodu nebo vychlazeného Gambrinusa----....----- , také svinstva co se vyrábějí tehdá za komunistu bylo all zdravé ... jen ta rychlo sůl ... já v té době nežil ale mojí rodiče i prarodiče Ano...:-D No a teď si až po tolikách letech normální čech a slovk uvědomuje co žereme za SRAČKY.....d
No prostě teď nevíe jestli žerem v čínské restauraci kočku nebo myši....:D
BeckovyFilm
13-03-14, 14:41
Byly to placky, jako řízek. jojo byla v tom namletá cibule. Bylo to prej na 20 minut v troubě na 140 stupnů :D
Já se chystám dělat zapékané kuřecí prsíčka na smetaně se slaninou, cibulí a sýrem. To je taky snadný a moc dobrý jídlo :))
Mým základem je vždy dobře naložené maso - sůl, grilovací koření, woršestr a plnotučná hořčice.
Maso peču v remosce, tu si vytřu herou a naskládám do ní naložené kuřecí kousky. Na každý kousek dám trošku cibule, potom slaninu a zaliju to všechno 2 smetanama našlehání 33% - nejlépe kunín :D a peču max 1,5h. Až je to hotové tak to jenom posypu sýrem.
K tomu se hodí téměř vše - brambory, hranolky, rýže :)
Fakt výborné :))
Jo Britny to fakt zkusím vypadá to lákavě... Určitě lepší než syrové kuře...:D
Vy jste jak vidim strasni odbornici na vyzivu a stravovani. Zkuste pochopit frazi "jednou za cas" prosim. Copak kdyz si jednou do mesice das bucek, chcipnes na nejaky zacpany cevy cholesterolem?
ked k tomu ako omacku mas lepidlo tak hej :D
Vytvořeno ve vBulletinu® verze 4.2.2 (c) 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.