Zobrazit normální verzi : Čočky
čaute,už 2 roky nosím brejle ale ted poslední dobou mi to začalo vadit jsem se rozhodl že příští týden zajdu k očnímu a dohodnu se sním na kontaktních čočkách
chci slyšet vas nazor co je podle vas lepší a jaké mate s čočkama vzkušeosti
BeckovyFilm
19-03-14, 07:45
Čočky bych si nikdy nevzal, podporují růst žilek v oku a po nějaké době nošení vypadáš jako bys týden nespal :D
Já jsem taky vždycky říkal že je to hnus + to dávani do toho oka :D ,ale zas mi to přijde lepší než brýle
Kyblík Hnoje
19-03-14, 11:09
Zase čočky musíš pravidelně dokupovat - dělají se s různou životností a ne všechny jsou prý vhodné třeba na dílnu, kde je zvýšená prašnost, mastnota atd. A zcela určitě to vyžaduje víc péče.
Navíc, i když si tím nejsem příliš jistej (brejle nepotřebuju) tak většina lidí, co kolem mě nosila čočky po pár letech potřebovala silnější, tak je možné, že to i kurví oko...
Nic o tom ale nevím, všechno jsem slyšel z doslechu, tak mě kdyžtak opravte :D
Na druhou stranu, v určitých situacích je asi lepší obejít se bez brýlí, které se mohou rozbít. K tomu pak jsou zase sportovní brýle...
BeckovyFilm
19-03-14, 16:21
Já jsem taky vždycky říkal že je to hnus + to dávani do toho oka :D ,ale zas mi to přijde lepší než brýle
Možná jsou pohodlnější, ale stojí hodně. Brýle si jednou koupíš a máš je, kdežto čočky musíš pořád kupovat. Jestli někdy chceš jít na operaci s očima, tak na ně ani nemysli, je to fakt jen zbytečná komplikace.
Pozitivní na nich je že ti nic nepřekáží, třeba kuchařům se hodí, protože se nezamlží jako brýle, další pozitiva mě už moc nenapadají :D
Záleží na tom v jakým prostředí se pohybuješ no :)
Někomu komu brýle nevyhovují nebo z nějakého jiného důvodu nechtějí nosit je to skvělá cesta. Čočky používám hlavně při sportu. Určitě to je super věc, ale stojí to hafo peněz. Pokud bys nenosil čočky furt, tak by to kvalitu zraku ovlivnit nemělo. Proto většina očních doktorů doporučuje střídat čočky s brýlemi.
Vytvořeno ve vBulletinu® verze 4.2.2 (c) 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.