PDA

Zobrazit normální verzi : Čeština na androidu

Madunax
09-08-14, 22:17
Ahoj chtēl bych se zeptat ohledne češtiny na android.. Koupil jsem si mobil ze zahraniči (no spíš táta :D) a v nastavení nemám źadnou češtinu mám tam asi jen 15 jazyku... Takže to mám teďka v angličtině MUŽE MI PROSÍM NĚKDO PORADIT JAK TAM NAINSTALOVAT ČEŠTINU :) ?

Kyblík Hnoje
11-08-14, 14:49
Není problém. Musíš přepsat soubor framework-res.apk ve složce ../system/framework/, respektive do něj přibalit českou lokalizaci. K tomu potřebuješ získat vyšší oprávnění, tzv. Root, jelikož budeš přepisovat systém a to ve výchozím stavu nelze. Root zařízení se provádí pro každé zařízení lehce jinak, konkrétní návod je třeba vyhledat na webu. Vlastně, to nejtěžší a nejzdlouhavější, co tě čeká je hledání na webu.
Vlastní češtinu tam pak můžeš narvat několika způsoby: buď si stáhneš alternativní ROM (modifikovaný systém) pro svůj mobil, která bude mít lokalizaci integrovanou, nebo použiješ pouze framework z jiné ROM pro stejný model, nebo soubor rozbalíš (např. pomocí VirtuousTenStudia), hodíš tam češtinu z jiného frameworku, případně ji lehce upravíš, aby se řetězce shodovaly s angličtinou a znovu soubor rekompiluješ a nahradíš ten původní.
Možná to zní na první pohled složitě, ale nic složitého to není. A trochu při tom pochopíš fungování systému a úsilí, kterou vývojáři a překladatelé vynakládají ve snaze zlepšit svět...
Začni tím, že nám sdělíš přesný název modelu svého zařízení a verzi systému Android.