Grakon2702
29-04-15, 18:52
Zdravím, nedávno jsem přešel z w10 zpět na w7 s tím, že si počkám až bude w10 hotová a podají mi nabídku na update. Potřebuju však nějak efektivně vyřešit výkon. K W10 mě to táhne hlavně kvůli tomu, že se mi zdál "rychlejší" než W7. Start a vypnutí systému bylo rychlejší, načítání po přihlášení bylo rychlejší, mohl jsem úplně v klidu a bez lagu přepínat např mezi dotou a internetovým prohlížečem. Z jakéhosik prapodivného důvodu je w7 v tomhle ohledu (opět se mi to jenom zdá) pomalejší. Start i vypnutí systému je pomalejší, musím čekat mnohem delší dobu než začnu po přihlášení normálně pracovat a přepínání oken mezi hrou a prohlížečem je přímo otřesné (několikrát mi kvůli tomu hra padla).
Potřebuju od zkušenějších radu jak co nejlépe optimalizovat PC pro nejlépe možný výkon.
Nejdříve teda moje sestava:
CPU - Intel Core 2 Duo E8400
GPU - GIGABYTE RADEON HD 4670
RAM - 4 GB
OS - W7, 64 bit
Ovladače:
Stáhnul jsem ovladač z autodetekce přímo od stránky ATI pro grafickou kartu. Všechny ostatní ovladače mám od Windows.
Spouštěné programy po přihlášení:
- Connector pro spojení s mým domácím serverem (windows server 2011) - Soukromá paměť je 47000+ kB a průměrně využití procesoru je téměř nulové (v setinných %) (Zaznamenáno v registrech)
-Microsoft security essentials - Soukromá paměť je 2500+ kB a průměrné využití procesoru je téměř nulové (Zaznamenáno v registrech)
-dále se mi v PC určitě pouští Catalyst control center, toho ale nemám v registrech v záložce Run zaznamenaného, tak mě to trochu mate. Soukromá paměť je 11000+ kB a využití procesoru opět skoro nulové.
Programy, které spuštím ručně:
-KeePass - soukromá paměť 16000+ kB a využití procesoru téměř nulové
-Steam - soukromá paměť 47000+- kB a využití procesoru je od 0,8 až do 3,3% (Skáče to)
-Téměř pořád mám zapnutý Google Chrome - využití soukromé paměti při jedné záložce 85000+- kB, dále tam mám ještě jeden stejnojmenný proces, který využívá 55 000+- kB. Využití procesoru je 4,5% a 2,6+-%
Na co PC používám nejčastěji:
Hry(Dota2, CSGO), programování (Visual Studio 2013)
Moje priority:
1. Vysoký výkon (žádné sekání při přepínání oken apod.)
2. Hratelnost
3. Grafika
Jsem ochotný udělat maximum pro zvětšení výkonu např.: zakázání některých nepotřebných služeb Windows, úprava hodnot v registrech, přetaktování procesoru.
Nevím jestli existuje nějaká jiná možnost zvýšení výkonu, určitě však budu rád za každou radu. Jakožto student IT a dlouhodobý užovatel windows, mám s "vyšší" prací se systémem zkušenosti. Jediné, čeho se bojím a s čím nemám zkušenosti je to přetaktování (obzvlášť tedy v tomhle bych potřeboval pomoct).
Pokud byste potřebovali jakékoliv jiní informace, rád se je pokusím předat, jinak předem děkuji za pomoc :).
Potřebuju od zkušenějších radu jak co nejlépe optimalizovat PC pro nejlépe možný výkon.
Nejdříve teda moje sestava:
CPU - Intel Core 2 Duo E8400
GPU - GIGABYTE RADEON HD 4670
RAM - 4 GB
OS - W7, 64 bit
Ovladače:
Stáhnul jsem ovladač z autodetekce přímo od stránky ATI pro grafickou kartu. Všechny ostatní ovladače mám od Windows.
Spouštěné programy po přihlášení:
- Connector pro spojení s mým domácím serverem (windows server 2011) - Soukromá paměť je 47000+ kB a průměrně využití procesoru je téměř nulové (v setinných %) (Zaznamenáno v registrech)
-Microsoft security essentials - Soukromá paměť je 2500+ kB a průměrné využití procesoru je téměř nulové (Zaznamenáno v registrech)
-dále se mi v PC určitě pouští Catalyst control center, toho ale nemám v registrech v záložce Run zaznamenaného, tak mě to trochu mate. Soukromá paměť je 11000+ kB a využití procesoru opět skoro nulové.
Programy, které spuštím ručně:
-KeePass - soukromá paměť 16000+ kB a využití procesoru téměř nulové
-Steam - soukromá paměť 47000+- kB a využití procesoru je od 0,8 až do 3,3% (Skáče to)
-Téměř pořád mám zapnutý Google Chrome - využití soukromé paměti při jedné záložce 85000+- kB, dále tam mám ještě jeden stejnojmenný proces, který využívá 55 000+- kB. Využití procesoru je 4,5% a 2,6+-%
Na co PC používám nejčastěji:
Hry(Dota2, CSGO), programování (Visual Studio 2013)
Moje priority:
1. Vysoký výkon (žádné sekání při přepínání oken apod.)
2. Hratelnost
3. Grafika
Jsem ochotný udělat maximum pro zvětšení výkonu např.: zakázání některých nepotřebných služeb Windows, úprava hodnot v registrech, přetaktování procesoru.
Nevím jestli existuje nějaká jiná možnost zvýšení výkonu, určitě však budu rád za každou radu. Jakožto student IT a dlouhodobý užovatel windows, mám s "vyšší" prací se systémem zkušenosti. Jediné, čeho se bojím a s čím nemám zkušenosti je to přetaktování (obzvlášť tedy v tomhle bych potřeboval pomoct).
Pokud byste potřebovali jakékoliv jiní informace, rád se je pokusím předat, jinak předem děkuji za pomoc :).