Zobrazit normální verzi : Zly zdroj? chyba? kde?
Zdar je možné, že mam chybný zdroj? Ked mám v predlžovačke zapnutý monitor+pc a zapnem cez tlačitko predlžovačku tak sa mi občas stane, že mi vyjebe poistky v byte. čím to môže byť? dík
Grakon2702
12-08-17, 12:27
Já bych zkusil vyměnit prodlužku.
Gina_Carano
25-08-17, 20:58
Rozober predlžovačku a skontroluj zapojenie resp može byt uvolneny šrobik na svorke a to iskrí možeš vyhorieť :D
Většina zdrojů bere při zapnutí proud jako 3 vysavače (nabíjí se velké kondenzátory). Prodlužkou to není, ta jen sepne spínače ve zdroji. Buď silnější jistič (případně pomalejší, asi tam máš FAST) nebo dát zdroj pc za záložní zdroj s baterií. Určitě nepomůže ani přepěťová ochrana.
Grakon2702
26-08-17, 10:03
Většina zdrojů bere při zapnutí proud jako 3 vysavače (nabíjí se velké kondenzátory). Prodlužkou to není, ta jen sepne spínače ve zdroji. Buď silnější jistič (případně pomalejší, asi tam máš FAST) nebo dát zdroj pc za záložní zdroj s baterií. Určitě nepomůže ani přepěťová ochrana.
Já osobně jsem se nikdy nesetkal s tím, že by mi zdroj vyhodil pojistky. Navrhnul jsem výměnu prodlužovačky, protože klidně mohla být nějak špatně zapojená. Ještě mě napadlo, že se to může stávat, když je v síti příliš mnoho spotřebičů zapojených a zapnutých najednou.
Momentálně mi tu běží 3 pc a všechny shazují jistič, když zapnu tlačítko ON na zdroji. Musím je nechat ON a jistič nahodit ručně.
Vytvořeno ve vBulletinu® verze 4.2.2 (c) 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.