PDA

Zobrazit normální verzi : Blue screens

Asiimovíček
03-12-19, 21:10
Dobrý den,

Poslední dobou se podotýkám s problémy, které ze začali už dít přibližně už 7 dní zpět.

Dnes k večerních hodinách se tyto problémy rozšířily, trochu jsem nechápal o co šlo, tak jsem udělal pár virových testů a dignostik.
Po virových testech se problémy ještě víc rozšířily, jakoby to vyvolalo nějakou apokalipsu v mém PC.. bruh...

Dnes se mi taktéž zobrazili tyto dead screeny s kódy:

irql not less or equal

critical process died

kernel security check failure

faulty hardware corrupted

Nenaznačuje to náhodou, že něco už pomálu odchází ? :think:

S pozdravem,
Asiim

btw. při psaní tohoto mi to nespadlo, tak nechápu.

E: I když plánuji celý stroj vyměnit, potřebuji, aby to ještě nějakou dobu vydrželo, než se k tomu odhodlám :D

Vachyas
04-12-19, 11:51
A co jsi dělal (změnil/instaloval/odstranil) za poslední týden?

Asiimovíček
04-12-19, 14:17
Akorád malwerbites včera.

Před měsícem aktualizované ovladače GPU, ale to ještě nezlobil.

Vachyas
04-12-19, 15:01
Ty bluescreeny jsou způsobeny SW chybou, na HW to nevypadá. Můžeš zkusit obnovení nebo reinstal OS. Každopádně pokud se umíš na internetu pohybovat a nestahuješ a instaluješ kde co, tak ani žádnej antivir nepotřebuješ, páč ten ti to častokrát dojebe ještě víc.

Grakon2702
04-12-19, 15:12
Blue screeny jsem řešil nedávno na svém starém ntb. Diagnostiky antivirů a hardwaru nic nenašly, přeinstalace winu nepomohla. Vyřešil jsem to koupí nového ntb.

Asiimovíček
04-12-19, 16:23
Ty bluescreeny jsou způsobeny SW chybou, na HW to nevypadá. Můžeš zkusit obnovení nebo reinstal OS. Každopádně pokud se umíš na internetu pohybovat a nestahuješ a instaluješ kde co, tak ani žádnej antivir nepotřebuješ, páč ten ti to častokrát dojebe ještě víc.

Bavil jsem se s spolužákem, prý se domnívá totéž, že když jsem odstranil viry, že se tím odstranily soubory, které mohly být podstatné pro stabilní chod.
Ještě prý mohu zkusit nějakou aktualizaci systému ale moc na to já osobně nesázím.

Blue screeny jsem řešil nedávno na svém starém ntb. Diagnostiky antivirů a hardwaru nic nenašly, přeinstalace winu nepomohla. Vyřešil jsem to koupí nového ntb.

Je to řešení, ale jak už jsem zmiňoval, nějakou dobu do ještě musí vydržet.

E: Dneska jsem PC zkusil nějak zatížit (cpu, zaplnil kompletně ramky, zatížil disk a bůh ví co jsem tomu všechno prováděl) a nespadlo to ?
Tož otázka, zda nemam podniknout něco, co by nějak ověřilo integritu souborů systému ?

Iluminato
09-12-19, 15:13
Skús najprv diagnostikovať konkretnejšie, pri akých úkonoch ti blue screen vyskoči a proces ukončí.
Potom zistiť ktoré sw a hw za daným úkonom stoja a skontrolovať ich funkčnosť postupne.
Ďalej skús systémový nástroj troubleshooter, či nenájde konkrétnu chybu. Ak nepomôže ani to a nič nezistíš,, skús spustiť nástroj na kontrolu systémových súborov ako správca a prezri problémy a ich riešenie. Ak nepomôže, skús odstrániť všetky posledné aktualizacie a nastavenia na obnove systému.
Ak tiež nič, skús prezrieť ovládače a ich aktualizacie a aktualizuj ich.
Ak ti nepomôže nič z toho, použi DISM, konkretne restore health ako správca. Ak nepomôže, skús zapnúť pc v mode clean boot, a procesy spúštaj postupne, pre izolovanie problemu a jeho diagnostiku.
Aaaak ti nepomôže nič z tohto všetkého tak ti ostane už len aktualizacia biosu alebo samotné preinštalovanie operačného systému.
Z tychto všetkych možnosti ti jedna určite pomôže :D takže vela štastia :D

Asiimovíček
09-12-19, 20:47
Vzhledem k tomu, že jsem byl línej to nějak hledat a pátrat se v tom.. Podle bráchy je 100% šance na problém v systému, tak jsem si prostě zálohoval věci přes sekundární systém ohledně mého projektu a takové prostě věci, co si asi každý člověk zálohuje a reinstalovat jsem si hlavní systém.
Pro mě to je jednoduší, když mam klíč od systému spojený s Microsoft účtem.
Od té doby jsem nic nezaznamenal.