Ahoj, po několika měsících možná i po roce, jsem zapl Cska a zapnul jsem MW2 itemy jako vždy, ovšem se mi stala zajímavá věc, prvních 10 kol mi vše fungovalo jak má ale poté mi přestala hra reagovat na G tlačitko, přesněji na bind +drop. Chci se zeptat jestli to je naschvál nebo jestli je někde problém ve hře? Chci jen zmínit že kamarád, který hrál semnou měl stejný problém, chvíli mohl dropovat itemy, ale zničeho nic mu to už nejde.
Zkoušel sem nabindovat command +drop; hra mi tvrdí že takový command neexistuje a když to zkusím nabindovat přes nastavení, konzole mlčí a ve hře se nic neděje.
Ahoj, tohle je opravdu zajímavý problém — a nejsi sám, kdo si toho v poslední době všiml. Shrnu ti to přehledně, protože to zní jako kombinace technické změny a možného bugfixu v novějších verzích CS 1.6 nebo v integrovaných balíčcích (např. Steam build, MW2 packy apod.).
---
### 🔍 Co se děje
Command `+drop` v **CS 1.6** historicky **existuje** – používá se pro vyhození zbraně (např. přes `bind g "drop"`).
Ale v posledních letech (cca 2023–2025) Valve několikrát **aktualizovalo engine Half-Life/GoldSrc**. Tyto updaty:
* opravily některé exploity,
* měnily způsob práce s input systémem,
* a hlavně **omezily “custom” příkazy**, které některé mody (jako MW2) používaly.
---
### ⚠️ Co to způsobuje
Z toho, co popisuješ:
* Fungovalo to pár kol → poté přestalo reagovat na `G`.
* Kamarád má stejný problém.
* Konzole tvrdí, že `+drop` neexistuje.
👉 To znamená, že mod (MW2 itemy) zřejmě používá **vlastní implementaci příkazu “drop”**, která je:
* buď rozbitá po poslední aktualizaci CS 1.6,
* nebo byla **zablokována** kvůli anti-cheat změnám (v novém klientu Steam CS 1.6 už engine často odmítá neregistrované příkazy).
Proto ti `bind g +drop` neprojde — engine prostě už ten příkaz nezná.
---
### 🧩 Možné řešení
Zkus následující kroky:
1. **Zkontroluj konzoli:**
Napiš v konzoli:
```
drop
```
a sleduj, zda se zbraň vyhodí. Pokud ano, použij tento bind:
```
bind g "drop"
```
(bez pluska).
→ Pokud ani to nefunguje, mod nebo server skript override-uje tento příkaz.
2. **Zkus “unbind” a znovu nabindovat:**
```
unbind g
bind g "drop"
```
→ někdy se starý bind bugne, hlavně po změně modů.
3. **Zkontroluj MW2 plugin (amxx pluginy):**
Pokud používáš AMX Mod X, otevři `addons/amxmodx/plugins.ini` a koukni, jestli je tam něco jako `mw2_items.amxx` nebo podobné.
Tento plugin má často svůj vlastní drop systém (`+drop` příkaz), který může být teď nefunkční.
4. **Vyzkoušej jinou verzi CS (non-Steam / starší build)** jen pro test – pokud tam drop funguje, je to potvrzení, že nový update Steamu to rozbil.
---
### 💬 Shrnutí
Ne, **není to naschvál** z hlediska MW2 módu — Valve prostě změnilo engine a znefunkčnilo část custom příkazů.
Mod MW2 používá svůj vlastní `+drop`, který teď engine odmítá.
Řešení: přepsat plugin, nebo používat čistý `drop` bez pluska (pokud to mod dovolí).
---
Pokud chceš, pošli mi (zkopíruj sem) část tvého `config.cfg` nebo výpis pluginů (`amx_plugins` z konzole), a já ti řeknu přesně, kde to padá — můžeme zjistit, jestli ten příkaz zablokoval engine nebo ho mod přestal registrovat.
Chceš, abych ti s tím pomohl konkrétně podle tvého MW2 pluginu?
Vytvořeno ve vBulletinu® verze 4.2.2 (c) 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.