PDA

Zobrazit normální verzi : Aktívnejší admin team

FUNKYx
13-06-24, 14:33
Možno len taká idea pre admin team

- bolo by super, keby bol admin team trochu aktívnejší, to nemyslím v zmysle viac aktívnych adminov na serveri, to je téma na iný deň.
Myslím to v zmysle využívať viac aktívne svoje práva admina počas hry. Ako to myslím?

1. say @@/slap/slay pre ľudí, ktorí nechodia defuse/plant alebo kempia spawn

Dávnejšie sa tieto príkazy od adminov používali, trebárs taký Lebaux, mal nabindované say @@ a apeloval na hráčov aby sa trochu pohli s plantom/defuse. Tak isto príkaz slap, keď nepomohla správa a po opakovanom chovaní slay/kick.

Piate pravidlo na serveri to popisuje bohužiaľ nevidel som adminov uplatnovať toto pravidlo až príliš dlho: 5. Kemp - je zakázáno kempit na spawnu nebo s bombou (CT mohou kempit, když není položeno, T mohou kempit až když položí bombu) - slap/slay/kick/ban. A pred tým než niekto povie, že spawn kemp má riesiť kemp meter, tak to teda nerieši. Je nastavený príliš mierne

2. Knife round a hlasovania za iné mapy

Myslím, že dať na prvé kolo mapy knife round je maličkosť, ktorá trochu tú hru oživí.
Raz za čas by bolo možno fajn dať hlasovanie o zmene mapy. Chápem, že je to dust2 ONLY a v minulosti sa na to pár ľudí sťažovalo (trapáci), ale dnes sú ostatné serveri dead a nevidím problém ak by si to hráči odhlasovali hodiť na jednu hru inú mapu.

3. Fun hlasovania o výhre kola pre T/CT

Toto som videl raz spraviť Pelargosa a prišlo mi to fun. Situácia - Teroristi položili bombu, zostali tak 3-4 nažive a zostal jeden CT hráč, ktorý išiel defus. Pelargos hodil hlasovanie, kto vyhrá toto kolo. Celkom fun aktivita, ktorá nikomu neuškodí

Sú to podľa mňa maličkosti, ktoré hru trochu zlepšia/oživia :)

TLDR:
1. say @@/slap/slay pre ľudí, ktorí nechodia defuse/plant alebo kempia spawn
2. Knife round a hlasovania za iné mapy
3. Fun hlasovania o výhre kola pre T/CT

Mlýn
13-06-24, 17:16
cc,

1. Rieši sa to, no nie až v takej miere. Každý si občas netrúfne ísť 1v3+ apod. Takže pri tom treba brať ohľad na to, či to hráč robí stále a úmyselne, alebo sa to stane raz za čas.

2. Knife round sme pár krát zapli a zväčša to nemalo 100 % kladných reakcií, dokonca by som povedal, že ani tých 50 % nie.
Zmena mapy na D2only sa riešila xy krát, keď sa tam nájde "správna skupina ľudí" tak ani jeden z týchto návrhov nebude problém, inak nuda.

3. Tiež to niekomu vadí. Áno, nájdu sa ľudia, čo sa budú sťažovať na každú jednu vec, ktorú robíš.

FUNKYx
13-06-24, 20:22
Díkes za koment,

1. Rieši sa to? Osobne som si nevšimol už veľmi dlho niekoho použiť say @@/slap/slay, preto ten príspevok. A samozrejme, nehovorím, že zakaždým ak ľudia nejdú plant/defuse majú dostať trest. Je snáď jasné, že niekedy to zmysel nemá, to už je potom na zvážaní admina.. hovorím skôr o situáciách kedy by to bolo fajn použiť no nedeje sa tak - napríklad, keď ľudia prvé kolo save-jú usp, logost strávi 99% času na spawne a podobne.

2. Knife round je max na 2 minúty z mapy, ktorá trvá hodinu, nepríde mi to až ako taký problém, ale uznávam je to vec názoru.
Jasné, s tým súhlasím, nehovorím, že z toho má byť inferno only, ale raz za čas by to bolo fajn.

3. Tak toto mi príde ako blbosť, ako toto môže niekomu vadiť. A k tomu za roky, čo hrám na kotelne som to videl spraviť admina jeden jediný krát, takže neviem odkiaľ berieš, že to niekomu vadí, keď sa to vôbec nepoužíva.

Ale príde mi, že berieš tie návrhy do extrémov. Ja sa nesnažím povedať, že sú to veci na každé kolo/ každú mapu. Uviedol som ich len ako nápady, ktoré by raz za čas mohli spestriť gameplay :)

Mlýn
13-06-24, 20:29
1. Ja osobne som to riešil viac krát, ako je na tom niekto iný neviem.

3. Toto som tiež robil či už ja, alebo pár iných adminov z "mojej blízkosti" a niekedy to malo pozitívny ohlas, inokedy zas veľmi nie.
"Návrhy" som nijak nevyhrotil ani nič, len priblížil osobnú skúsenosť z použitia príkazov.

FUNKYx
13-06-24, 21:56
Okej berie, díky za vyjadrenie

sef
13-06-24, 22:41
1. písanie na obrazovku nejakých príkazov typu "bežte plant, bežte defus" mi príde ako zbytočný hrot. Dokonca sa x krát stalo, že po upozornení to ešte naschvál začalo robiť viac ľudí. Oveľa radšej využívam súkromnú správu pre hráča, kde ho upozorním, a nebude sa cítiť až tak špeciálne že som kvôli nemu napísal správu na obrazovku. Niektorí hráči si doslova užívajú takúto pozornosť admina, je to dosť divný kink a nechcem ich v tom podporovať. Takže radšej rovno slay ako druhé upozornenie, pokiaľ v tom hráč bude pokračovať tak krátky ban. Príklad: https://banlist.csko.cz/ban_details.php?bhid=285489

Určiť kedy je kemp už na slay/ban je dosť zložitý problém, pretože csko je veľmi dynamické a pri hre 20+ ľudí sa ťažko uplatní jedno pravidlo rovnako pre všetkých. Príklad: Tčka skupinkovo kempia spawn, CTčka rushujú každé kolo long + katy + mid. Je to spawn kemp a má to byť trestané? Nie. Nemôžeš donútiť hráčov ísť na smrť do nevýhodnej pozície. To isté platí aj pre defus. Keď ostáva posledné CT proti 3+ Tčkam tak save zbrane je pre non-vip hráčov celkom výhodné. tl:dr - trestanie kempenia / no defusu záleži od situácie a opakovania.

2. Knife len po hlasovaní ano/nie. Okrem toho majú Tčka výhodu pretože si môžu plantnúť, aj napriek opakovanému vyhodeniu bomby. Takisto musíš brať do úvahy že niektorí hráči bez vip nemajú toľko peňazí na zbrane a pri knife môžu o svoj nákup prísť. Zmena mapy na d2 only nie je možná, pretože to vraj buguje HLstatsX.

3. Tieto hlasovania dávam tiež, hlavne keď ostáva posledný nejaký šikovný hráč alebo úplna pepega. Niekedy to však nestihnem a hráč zomrie ešte skôr ako hlasovanie vypíšem. Tieto clutch situácie nie sú úplne bežné ale kľudne ich môžem začať dávať aj keď to je 2v4/5/6.

p.s.: Myslím si, že prítomnosť admina na serveri má hlavne zabezpečiť férovosť oboch tímov a normálnu atmosféru v chate : fixovanie overu, vyhadzovanie bomby u T ak má bombu noob, trestanie hulvátov a provokatérov.

killer-savage
13-06-24, 23:29
Na d2 nejde urobiť toľko fun eventov ako na zombie kde sa dá zapnúť nemesisa alebo hejno. Má to byť nudné ako classic. :cray:

FUNKYx
14-06-24, 09:56
1. Mne práve prišlo, že to fungovalo často dosť efektívne.

Spomínam si na Lebauxa, ktorý to za svojich čias robil často a fungovalo to dosť efektívne. Často som sa čudoval, že z toho vznikali tie clutch momenty. Ale chápem, že niektoré správanie hráčov by bolo hodné mentálneho inštitútu.

To predsa hovorím aj ja, že je to na zvážení admina. Skôr narážam na hráčov, ktorí celé kolo presedia na spawne, zatiaľ čo ich tím bojuje inde. Ich herná stratégia sa zdá byť založená na nepoužívaní klávesy W. Tak isto aj hovorím, že netreba trestať hneď prvý prečin. Rovnako chápem, že admin to nemusí vždy spozorovať hneď, no niektorí hráči sú pre takéto správanie notoricky známi.

2. Nemôžeš ako admin nahodiť reset po knife kole?
Aha, to som nevedel, beriem.

3. Ak to robíte, super.

A opäť, toto nie je myslené ako flame, ani sa nesnažím presadiť zmenu na každé kolo. Bol to len návrh na diskusiu a zistenie vášho názoru.