Zobrazit výsledky od 1 do 9 z 9

Téma: Vlasní modely

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele jozoo
    Datum registrace
    Feb 2021
    Umístění
    Brno
    Příspěvky
    52

    *VIP*

    Vlasní modely

    Dobrý den předem se omlouvám jestli tento příspěvek dávám do špatné sekce..
    Ale myslím že to stim souvisí... no a teďka k věci.. jak z názvu víte tak chci se zeptat
    Jak můžu vytvořit vlasní modely pro hru CS 1.6?.. hledal sem bych řekl všude.... ale nikde to
    Nebylo vysvětlené proto se ptám vás maperu kteří sou v tom
    Určitě zběhlejší a vědění o co go... takže se ptám ještě jednou..... nevíte někdo Jak vytvořit vlasní modely pro hru CS 1.6? Předem děkuji za odpoveďi..
    HMMMM MONKE

    můj účet na CSFD.CZ
    ----------------------------------------------
    „Ve válce nebývají vítězové, jen vdovy.“

  2. #2
    Server admin Avatar uživatele Algorythm
    Datum registrace
    Mar 2016
    Umístění
    Zombie sekce, správa sekce maping
    Příspěvky
    216

    Odpověď: Vlasní modely

    Zdar, osobně jsem se ještě nepotkal se situací kdybych nenašel model který by už nebyl jednou vytvořen někým jiným, sbírka modelů pro csko je přeci jen rozmanitá a ještě stále se rozšiřuje. Tímpádem nemám s tvorbou modelů zkušenosti.
    Na tvorbamap.cz je na to, ale postup. Tu máš odkaz
    "Somebody has to stand when others are sitting. Somebody has to speak when others are quiet."

    -- Bryan Stevenson

    https://steamcommunity.com/profiles/76561198155708709

  3. #3
    Nováček Avatar uživatele jozoo
    Datum registrace
    Feb 2021
    Umístění
    Brno
    Příspěvky
    52

    *VIP*

    Odpověď: Vlasní modely

    Citovat Původně založeno Algorythm Zobrazit příspěvky
    Zdar, osobně jsem se ještě nepotkal se situací kdybych nenašel model který by už nebyl jednou vytvořen někým jiným, sbírka modelů pro csko je přeci jen rozmanitá a ještě stále se rozšiřuje. Tímpádem nemám s tvorbou modelů zkušenosti.
    Na tvorbamap.cz je na to, ale postup. Tu máš odkaz

    dobře děkuji to mockrát... ale mám Problem když chci spustit mapu tak se mi oběvi tato chyba... Mod_NumForName: C:/ussers/all/desktop/yxcy.mdl not found ... nevíš jak to opravit nebo v čem je problém??
    děla mi to už podruhé a bojím se že nebudu moct používat vlastní nebo jiné modely.....
    HMMMM MONKE

    můj účet na CSFD.CZ
    ----------------------------------------------
    „Ve válce nebývají vítězové, jen vdovy.“

  4. #4
    Server admin Avatar uživatele Algorythm
    Datum registrace
    Mar 2016
    Umístění
    Zombie sekce, správa sekce maping
    Příspěvky
    216

    Odpověď: Vlasní modely

    Citovat Původně založeno jozoo Zobrazit příspěvky
    dobře děkuji to mockrát... ale mám Problem když chci spustit mapu tak se mi oběvi tato chyba... Mod_NumForName: C:/ussers/all/desktop/yxcy.mdl not found ... nevíš jak to opravit nebo v čem je problém??
    děla mi to už podruhé a bojím se že nebudu moct používat vlastní nebo jiné modely.....
    To znamená že máš chybu v umístění souboru potřebného ke spuštění mapy. Soubory mají nastavenou cestu jíž od cska takže do cycler_sprite/cycler stačí napsat ''models/yxcy.mdl a pokud se soubor yxcy.mdl nachází v adresáři ve složce halflife/cstrike/models tak se soubor načte. Na stejném principu se spouští i zvuky nebo sprity.

    Já si dělám ve složce models podsložky ke každé mapě. Například k mapě na které teď pracuji ( ttt_ghosttown ) mám ve složce models připsanou složku ghosttown. Používám to pro udržení pořádku ve složkách. Čili pro model lavicka.mdl mám napsanou cestu models/ghosttown/lavicka.mdl

    E: zkrátka máš chybu buď v umístění potřebného souboru nebo ve vypsané cestě k souboru v entitě. Snad už jsem to tentokrát podal trochu srozumitelně :D
    Naposledy upraveno Algorythm; 03-04-21 v 12:03.
    "Somebody has to stand when others are sitting. Somebody has to speak when others are quiet."

    -- Bryan Stevenson

    https://steamcommunity.com/profiles/76561198155708709

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele jozoo
    Datum registrace
    Feb 2021
    Umístění
    Brno
    Příspěvky
    52

    *VIP*

    Odpověď: Vlasní modely

    Citovat Původně založeno Algorythm Zobrazit příspěvky
    To znamená že máš chybu v umístění souboru potřebného ke spuštění mapy. Soubory mají nastavenou cestu jíž od cska takže do cycler_sprite/cycler stačí napsat ''models/yxcy.mdl a pokud se soubor yxcy.mdl nachází v adresáři ve složce halflife/cstrike/models tak se soubor načte. Na stejném principu se spouští i zvuky nebo sprity.

    Já si dělám ve složce models podsložky ke každé mapě. Například k mapě na které teď pracuji ( ttt_ghosttown ) mám ve složce models připsanou složku ghosttown. Používám to pro udržení pořádku ve složkách. Čili pro model lavicka.mdl mám napsanou cestu models/ghosttown/lavicka.mdl

    E: zkrátka máš chybu buď v umístění potřebného souboru nebo ve vypsané cestě k souboru v entitě. Snad už jsem to tentokrát podal trochu srozumitelně :D

    dobře děkují ti za odpověď a radu.. nakonec mě to nefunguje v J.A.C.K. ale v hammeru jo nevím proč ale je to tak takže modely budu muset dělat v hameru :DD
    Naposledy upraveno jozoo; 04-04-21 v 00:38.
    HMMMM MONKE

    můj účet na CSFD.CZ
    ----------------------------------------------
    „Ve válce nebývají vítězové, jen vdovy.“

  6. #6
    Server admin Avatar uživatele Algorythm
    Datum registrace
    Mar 2016
    Umístění
    Zombie sekce, správa sekce maping
    Příspěvky
    216

    Odpověď: Vlasní modely

    S jackem nemám zkušenosti, od začátku dělám v hammeru + se trochu snažím zorientovat ve sledgehammeru. Tím mé znalosti ohledně ostatních editorů bohužel končí. Každopádně jsem rád pomohl
    "Somebody has to stand when others are sitting. Somebody has to speak when others are quiet."

    -- Bryan Stevenson

    https://steamcommunity.com/profiles/76561198155708709

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele jozoo
    Datum registrace
    Feb 2021
    Umístění
    Brno
    Příspěvky
    52

    *VIP*

    Odpověď: Vlasní modely

    Citovat Původně založeno Algorythm Zobrazit příspěvky
    S jackem nemám zkušenosti, od začátku dělám v hammeru + se trochu snažím zorientovat ve sledgehammeru. Tím mé znalosti ohledně ostatních editorů bohužel končí. Každopádně jsem rád pomohl

    dobře... to si pomohl a hodně... ale mám taky Maly problém.. a to je že se mi ti modely stávají nepevné.. ale já je potřebují pevné.. nevíš jak to udělat? :D
    HMMMM MONKE

    můj účet na CSFD.CZ
    ----------------------------------------------
    „Ve válce nebývají vítězové, jen vdovy.“

  8. #8
    Server admin Avatar uživatele Algorythm
    Datum registrace
    Mar 2016
    Umístění
    Zombie sekce, správa sekce maping
    Příspěvky
    216

    Odpověď: Vlasní modely

    Moznosti jsou 2. Bud pouzijes jako model entitu cycler. Ta si vytvori kolizni box automaticky ale kolizni se stane cela ta entita ( cely te kvadr nebo ta krychle bude solidni ) a cycler ma tu funkci ze prepina mezi sekvencemi ktere jsou v tom modelu ulozene ( pokud nejake ma ). Dost neprakticke. Ty pouzivas entitu cycler_sprite predpokladam. K ni si musis kolizni boxy udelat manualne. To znamena ze si vytvoris brush a obarvis jej cely bud texturou clip nebo null ( pouzivam null na predmety ktere chci aby byly solidni i pro granaty a projektily ). Tu pak prevadim casto na func_wall. Jestlize pouzijes texturu clip tak dbej na to aby se brush nedotykal zadneho jineho a neprevadej jej na entitu ( kompiler ti vyhodi error ). Brushe si pak vytvarujes ve stejne pozici ve ktere mas model a mas hotovo

    E: brushe s texturou clip jsou solidni pouze pro hrace. Brushe s texturou null jsou solidni i pro projektily a granaty. Podle toho se rid
    Naposledy upraveno Algorythm; 04-04-21 v 01:05.
    "Somebody has to stand when others are sitting. Somebody has to speak when others are quiet."

    -- Bryan Stevenson

    https://steamcommunity.com/profiles/76561198155708709

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele jozoo
    Datum registrace
    Feb 2021
    Umístění
    Brno
    Příspěvky
    52

    *VIP*

    Odpověď: Vlasní modely

    Citovat Původně založeno Algorythm Zobrazit příspěvky
    Moznosti jsou 2. Bud pouzijes jako model entitu cycler. Ta si vytvori kolizni box automaticky ale kolizni se stane cela ta entita ( cely te kvadr nebo ta krychle bude solidni ) a cycler ma tu funkci ze prepina mezi sekvencemi ktere jsou v tom modelu ulozene ( pokud nejake ma ). Dost neprakticke. Ty pouzivas entitu cycler_sprite predpokladam. K ni si musis kolizni boxy udelat manualne. To znamena ze si vytvoris brush a obarvis jej cely bud texturou clip nebo null ( pouzivam null na predmety ktere chci aby byly solidni i pro granaty a projektily ). Tu pak prevadim casto na func_wall. Jestlize pouzijes texturu clip tak dbej na to aby se brush nedotykal zadneho jineho a neprevadej jej na entitu ( kompiler ti vyhodi error ). Brushe si pak vytvarujes ve stejne pozici ve ktere mas model a mas hotovo

    E: brushe s texturou clip jsou solidni pouze pro hrace. Brushe s texturou null jsou solidni i pro projektily a granaty. Podle toho se rid

    dobře... děkují mockrát...
    HMMMM MONKE

    můj účet na CSFD.CZ
    ----------------------------------------------
    „Ve válce nebývají vítězové, jen vdovy.“

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat témata
  • Nemůžete odpovídat
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •