Detail článku

Kam bezpečně uložit všechna hesla?


Jistě se potýkáte s problémem že u většiny služeb píši věty typu volte odlišná hesla. Ale ruku na srdce, kdo si má pomatovat tolik hesle? Jenom mít jiná hesla na Skype, Facebook, Steam, Email a určitě mnoho dalších služeb.

 

Proto člověk jménem Dominik Reichl vymyslel zajimavý program KeePass. Tento program je lokalizován do českého jazyka, tak i začátečník se jistě v takovém programu vyzná.

 

Ale proč bych měl použivat tento program? Protože tento program je vyvýjen jako Open Source (neboli program s otevřeným kódem) tak že máte jistotu že Vás nikdo nesleduje. Hlavní výhoda programu je že lze chránit až třemi způsoby na jednou.
Heslo - nejjednodušší způsob jak ochránit svoje hesla je že si navolíte k hlavní databázi svoje heslo a při každém pokusu o otevření databáze budete vyzván k zadání hesla.

 

Certifikát - máte u sebe nejlépe na USB disku osobní certifikát který při každé výzvě vložíte cestu. Pokud databázi hesel máte uloženou na disku v počítači, a ceritifikát někde na USB disku je takřka nemožné jej zneužít.

 

Účet Windows - doporučeno nevyužívat- tento způsob zašifruje databázi pomocí vašeho účtu. To znamená že se pod databázi přihlásíte pouze z aktuálního počítače a uživatele, ale pokud přeinstalujete Windows, hesla jsou nenávratně smazána.

 

Rozšíření které KeePass nabízí jsou široká. Například vlastníte účet Dropbox a máte možnost že databáze se bude ukládat na dropbox. To znamená že můžete se přihlásit kdekoliv. A ještě mnoho takových to rozšíření je. Stačí si v pestrobarevném seznamu vybrat.

 

Užitečné odkazy:

 

Hlavní strana programu
Stáhnout nejnovější verzi

Zpět
Napsal: l564     Datum: 01.05.2013 - 19:05:59


Komentáře


Nemáte povolení vkládat komentáře k této novince
Doporučuji
S tímto programem jsem už kdysi pracoval. Je přímo vynikající. Jednou z jeho velice zajímavých vlastností je to, že dokáže i vymyslet hesla podle určitých kritérií, které si zvolíte. Můžete mít tak 48 místné heslo se spoustou znaků, které ani neznaáte a jedinou klávesovou zkratkou to vypíše do vybraného přihalošovacího pole :).
Napsal: Grakon2702 | Datum: 25.07.2013 - 11:57:41 | |


counter strike, cs:go, download, hungergames, counter-strike, counter strike 1.6, kotelna, counter strike, counter-strike, ounter strike 1.6, cs:go, hungergames,cs 1.6, counter strike, csgo, counter-strike, counter-strike 1.6,counter strike, kotelna, counter strike 1.6,counter-strike