Paráda, som rad že je tu niekto, komu záleží na svojej práci a dal si toľko námahy to vypísať. Ja som to tiež chcel niekedy napísať, ale keď som sa k tomu dostal my veľa príkazov zas ďalších vždy chýbalo. Navyše neviem anglicky, aby som to presne opísal, čo ten príkaz urobí a tak jednou krátkou vetou. Dúfam či sa to vypíše čoskoro, je tam ešte dosť toho čo ani ja neviem čo niektoré príkazy robia. Niektoré dôležite sem môžem napísať, čo by mohli hráčov zaujímať. Len tak v krátkosti.
Nastavenia pre čestnú hru:
fakeloss // Ak je proti vám hráč zo slabším internetom, klasická chyba cska1.6 ak mate výrazne menší ping ako súper, spôsobuje že zabijete nepriateľa keď vybieha, zatiaľ čo sledovaním jeho monitora vidíte, že ste ho zastrelili keď vás ani nevidel. Čiže napríklad, vybehol a vy ste naňho namierili, zatiaľ čo on len vybiehal zbadal vás a chystal sa na vás namieriť. Vyrovnaním pingu na rovnakú úroveň jeho, by ste mali mať rovnakú rovnocennú obťažnosť bez lagov, ako ma on. Väčšinou sa používal program na serveru, čo vymedzoval ping, neviem jak sa volal. Napríklad
od 40 do 60, ak mal niekto ping 10, automaticky mu dalo 40 aby boli všetci seberovný. Takých serverov dnes už moc nie je. To viete určite aj vy.
fakelag //Ak je proti vám hráč ktorý nemá také skúsenosti a ledva drží mieridlo na cieli pri behu. Nastavíte vyššiu hodnotu podľa jeho zručnosti, pri strieľaní mate ľahké trhanie obrazu, čo vám zaťaží mierenie najmä pri behu keď strieľate.
max_smokepuffs "2000" //Veľkosť a hustota dymovnice. Povolená hodnota je 1500+ Odporúčam nedávať nízku, vyhnete sa banom za wh :) Tato hodnota ovplyvňuje hustotu dymovnice. Pri nepovolených hodnotách je cez ňu vidno, aj keď je v momente kedy je najhustejšia.
Nastavenia zlepšujúce hru:
cl_crosshair_color "250 250 250" (Môžete si nastaviť vlastnú farbu svojho krížika ktorým mierite, ak ste farboslepý alebo podobne, môžete si nastaviť mieridlo o všetkých druhoch farieb. Hodnoty minimálne (čierna) "0" "0" "0", maximálne (biela) "250" "250" "250")
team (Funkcie rôzne asi najčastejšia ak hráte s botami. Bot ktorý ma meno "Terorista Aberbal" čiže približne Perzsko-Islamistická národnosť, nastavíte že nikdy ho to nedá do hry za CT, vyhradiť iba pre tím Teroristi. Záleží aké mate csko, hodnoty môžu byť rôzne
"Team T" alebo "Team CT" u inej verzie cska "Team 1" alebo "Team 2" ja mam na písmenka. Takže si zistite či je CT číslo jedna, alebo dva, ak na to pôjdete. :))
Pre módy a testovanie
sv_gravity 0 až 10000... (Čim väčšia gravitácia, tým menšia výška je potrebná, aby ste utrpeli zranenie pádom. Pri enormných hodnotách, vás zabije aj nerovnosť, no pri hodnote 0 sa vznášate neustále vo vzduchu. Užitočne na nasimulovanie atmosféry pre vaše módy. Alebo item anti-gravitačne boty, pripadne nejakú schopnosť postavy. Dáte na nepriateľa 10 sekúnd omráčenie a nerovnosti ho zráňajú a pád ihneď usmrtí a pod.)
skin (to je akože vizuál postavy, čo mate na výber v hre. Originálne sú štyri. Najčastejšie použitie kategória postavy pre bota. Príkladne ak je nastavený že kupuje často guľomet, používa postavu ktorá ma náboje do guľometu prevesené cez hruď, alebo rameno.) Hodnoty dávate 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.... To mate napríklad postava jedna je strážnik (ak používa len pištole), 2 policajt (ak používa ľahké zbrane), 3 vojak (ak používa aj granáty), 4 seržant (ak ma veľký vodcovsky skill), 5 maskovací oblek (ak postava používa snaiperky), 6 Komando (ak postava používa ťažké zbrane.) Taktiež si ich môžete nastavovať podľa obťažnosti level easy, prevažne len pištole. Level expert prevažne guľomety a ostreľovačove pušky....
Ale to som už dosť odbehol, pardon.