Najväčšia irónia je že som asi pred dvoma mesiacmi mazal cska a staré inštalačné programy na cska aby som si vyčistil pamäť. Ušetril som tak 54GB na csku. Ale teraz som pozeral staré dokumenty a fotky rozmazané zo starého cska skoro 3000 a tam som našiel množstvo týchto príkazov ktorých drvivú časť som tu neprečítal.
Niektoré si ale pamätám len si nie som istý čo presne robili:
Nie som si však istý, či som si efekt nepomýlil a nebolo impulse 101 naopak efektom s Impulse 102. Toto sa riešilo kedysi na zombie serveru, ako spraviť aby to nemusel admin stále písať že sa to bude spawnovať po mape. Tuším to nevyšlo a nahradilo sa to že nejaký iný impulse robil zas krvavé stopy chodidiel a nastavené bolo že každý kto bol zombie to spamoval každé 4 sekundy. Čiže krvavé stopy zombie. Vraj nejaký impulse bol aj že spawnuje pod hráčom lebky alebo dokonca telá postav s HL. Ale to som ja nikdy nehľadal ani neskúšal.
Impulse 202 spawnuje krvavú mláku
Keď si dal sv_cheats 1 tak ti to otvorilo veľa dalších funkcii ako.
give_weapon (meno zbrane), (vesty ani defuser a myslím že ani C4 sa tým nedalo spawnúť.)
No hra je spravena tak že ak dáš 2x C4 a pokladajú dvaja hráči trebárs vedľa seba. Po tom čo je bomba položená sa ako keby pokladanie všetkých ostatných zasekne. Čiže viac ako jednu nie je možné dať. Za to umelá inteligencia CT ak zachytí zo štyri bomby na jednom mieste, začnú ignorovať to že je bomba položená a strážia bomby na zemi. Myslím že preto sa nedala tým príkazom spawnuť bomba.
Pridané nejaké príkazy do konzole:
cl_upspeed 320 - rýchlosť šplhania hráča po rebríkoch.
cl_skyname <name> - aký typ oblohy má server nahrať, búrka, slnečno, samozrejme nebo je len obrázok v csku nie je to pohyblivé mračná.
cl_skycolor_r 0 Nastavuje farebné odtiene oblohy (červená farba)
cl_skycolor_b 0 Nastavuje farebné odtiene oblohy (modrá farba)
cl_skycolor_g 0 Nastavuje farebné odtiene oblohy (zelená farba)
crosshair - Nastavuje červený bod v strede optiky postrekovacích pušiek či je vidno alebo nie 1/0
fakelag - Simuluje falošné trhanie na tvojej strane. V prípade že nepriateľ ma lagy môžeš ich nahodiť sebe číslo určuje intenzitu. Aby si si s toho urobil ťažší duel a nenudil sa, toto je však slabší typ lagu.
fakeloss - Simuluje falošné lagy v podobe väčšieho pingu čím si môžeš hru nastaviť na seberovnú s hráčom čo ma horší internet.
fly - Umožní hráčovi lietať ako v spectator režime. Nedokáže však prechádzať cez steny ani presne strieľať.
god - Hráč je nezraniteľný (Ak padne mimo mapu umrie, alebo ak ho zabíja nejaká vec ako oheň tiež umrie)
impulse 100 - Povolí baterku (Osobne som toto ešte nikdy neskúšal), (možno bude potreba pred týmto nastaviť sv_cheats 1)
kill - Samovražda. Ak píše správca serveru a pridá meno Kill (meno) zabije toho hráča.
suicide - Samovražda.
notarget 0/1 - Znepriatelený boti ťa budu ignorovať, potrebné sv_cheats 1. Pri jednom móde hráči a boti čo hrali spolu, bol tento príkaz pre spoločníkov hráčov ovládaných umelou inteligenciou rozkaz zastaviť paľbu, útočiť len ak sú pod paľbou. Strašne starý príkaz do konzole.
quit - Vypnúť hru. V prípade že sa ti zasekne ESC môžeš takto priateľským spôsobom vypnúť hru.
r_shadows - Zapnúť, vypnúť, tiene zobrazujúce sa pri postavách v hre ovládaných hráčmi aj botami.
screenshot - Vyfotografuje to čo vidíš na monitore a pošle do tvojej zložky s hrou.
sensitivity - Nastaviť číslom citlivosť myši.
save - Uloží hru pre jedného hráča. Funguje pre HL aj CS1.6 (možno to funguje doteraz aj na csku)
saveme - Nemá efekt v samotnej hre, jeho účel bol neznámi, ale niekoľko módov bolo na tento príkaz spravených napríklad. Odošleš svoju pozíciu a príde spoluhráč medik na nu alebo animácia postavy zdvihla ľavú ruku hore a rádiom sa pre tím ozvalo "Medik" a hráč s medikom dobehol ku hráčovi čo zdvihol na 3 sekundy ľavú ruku nad hlavu.
slot 1 - Vybrať zbraň na čísle 1 (nôž)
slot 2 - Vybrať zbraň na čísle 2 (pištoľ)
slot 3 - Vybrať zbraň na čísle 3 (Hlavná zbraň)
slot 4 - Vybrať zbraň na čísle 4 (Granáty)
slot 5 - Vybrať zbraň na čísle 5 (bomba)
slot 6 - Vybrať zbraň na čísle 6 (Lieky) (modové)
slot 7 - Vybrať zbraň na čísle 7 (defuser, masky, zasobníky) (modové)
slot 8 - Vybrať zbraň na čísle 8 (raketomety) (modové)
slot 9 - Vybrať zbraň na čísle 9 (stacionárne zbrane) (modové)
slot 0 - Vybrať zbraň na čísle 0
--------------------
traceralpha - ?
tracerblue - (Trasovacie náboje (? Komponent), niečo ako stopovky (farba modrá)) Mohli by biť v hre štandardné náboje a aj svietiace modré ako stopovky.
tracergreen - (Trasovacie náboje (? Komponent), niečo ako stopovky (farba zelená)) Mohli by biť v hre štandardné náboje a aj svietiace zelené ako stopovky.
traceroffset - ?
tracerred - (Trasovacie náboje (? Komponent), niečo ako stopovky (farba červená)) Mohli by biť v hre štandardné náboje a aj svietiace červené ako stopovky.
tracerspeed - Rýchlosť projektilov stopoviek.
Ja osobne som stopovky v cs1.6 ešte nevidel, ale dvaja ľudia čo som ich poznal hrali na serveru kde vraj boli. Takže verím tomu že niečo také mohlo byť.
----------------
unbindall - Odbindovať všetko nabindované.
WC - To neexistuje ani to originálne neexistovalo. Jedna komunita toto používala niečo ako idem na záchod prevezmi to za mňa kolega a prišiel zaňho na server iný admin.
cr_medic # - Max počet medikov na tím.
cr_pyro # - Max počet bombových expertov na tím.
cr_sniper # - Max počet Snajperov na tím.
cr_soldier # - Max počet veliteľov družstiev na tím.
cr_spy # - Max počet elitných jednotiek na tím. (Útočný potápač, výsadkár....)
mp_friendlyfire - 0, 1 povoliť, nepovoliť možnosť že môže každý zastreliť svojho spoluhráča v tíme.
restart - reštartuje hru. Príkladne máte 5 minút do volenia dáte restart a celá mapa sa reštartuje a zas pôjde 20 minút, než sa bude voliť nová.
sv_clipmode - 0, 1 povoliť, nepovoliť nutnosť nabíjať zbrane. V prípade nepovoliť, máte nekonečný zásobník do posledného náboja.
skin - prepínate medzi rôznymi odevmi postav. Hra ma štandardne 4 postavy a piata náhodne losovanie medzi tímy štyrmi. 1,2,3,4,5(5 náhodne vyberie 1,2,3,4)