Taky jsem dělal nejdříve box a jestli ti jde tak to MMA zkus. Je to úplně jinde :) Já to dělám hlavně kvůli fyzičce, na kterou je to super :)
Taky jsem dělal nejdříve box a jestli ti jde tak to MMA zkus. Je to úplně jinde :) Já to dělám hlavně kvůli fyzičce, na kterou je to super :)
Zdar borci, pokud to nevadí, přidal bych se ke komunitě a hned mám na vás dotaz :-D Normálně dělám už nějakých 15 let výhradně bojový sporty, ale teď jsem si dal pauzičku a začal jsem taky chodit do posilky. Zatím chodim 2x týdně tak na hodinku, přičemž aktivně projedu všechno...
Potřeboval bych ale poradit co se jídelníčku týče, má někdo zkušenosti s doplňkovými proteinovými nápoji? Teda jako jaký a kde koupit, jak často a kdy brát, co můžu očekávat atd. Svaly mám už ze standartních tréninků, ale potřebuju nabrat váhu, což se mi nedaří (je to nejspíš daný geneticky). Co vy na to?
Jaktože nepaříš?! Nekoukej jak se vyrábí řetěz a běž na Zombie Biohazard! :-) Nebo alespoň mrkni na moje mapy: Kyblíkárna, Sateda a nejnovější přírůstek Iratus.
pokud chceš nabrat váhu, tak je pro tebe určitě vhodnější gainer (sacharid), než protein.
Kolik ti je, kolik měříš a kolik vážíš? Jinak, je to podle toho, jak rychle chceš nabrat, jen z gaineru určitě nenabereš, musíš k tomu taky hrozně moc papat + k tomu všemu se ještě vyplatí i protein, protože tím nabíráš váhu ve svalové hmotě, ale je to spíše o stravě, než jen o suplementech, ty suplementy jsou jen na to, abys mohl např. vynechat nějaké jídlo a tohle ti nahradí ty nutriční hodnoty obsažené v tom jídle.. :) Jinak, až mi tamto povíš, řekneš mi jak jsi na tom peněžně, tak ti určitě pomůžu/pomůžeme vybrat vhodný doplňky :)
+ třeba trochu pomoct s jídelníčkem.. (už tu mám dalších 5 žádostí o to, abych lidem pomohl s jídelníčkem a jelikžo teď je čtvrtletí, mám písemky, všechno, tak vůbec nestíhám, ale po večerech tu jsem :) )
HAXXING IS MY LIFESTYLE <3
Oka, takže váhu mám už 3 roky ustálenou na 63 Kg +/-1 Kg, výška pfff asi 180cm, věk kolem 20ti (nerad píšu věk na net, tak klidně vem těch 20).
Jinak teda jim kde co, vpodstatě celý den. Normálně jím celkem dost ovoce a vůbec sladký, jogurty a hodně sýrů, k obědu a večeři mám obvykle maso (řízky/steak) a v průběhu dne sním několik housek/baget, tyčinky, nějaký ovoce, muslli, hodně piju čaj, minerálky a pivo. Rozhodně nebaštím ty srač*y z MC, KFC, Burgeru apod. Přijde mi, že jím celkem zdravě, ale trochu pochybuju, že správně tak, abych nabral váhu a zmohutněl si postavu :-D Co se týče rozpočtu, ten mám takový běžný. Bude super, když mě to bude stát co nejmíň, což chce asi každej, že jo.
Jinak nijak na to nespěchám, ptám se spíš jen tak, na okraj :-) Budu rád, když mi poradíte, ale nezblázním se, když ne :-)
Jaktože nepaříš?! Nekoukej jak se vyrábí řetěz a běž na Zombie Biohazard! :-) Nebo alespoň mrkni na moje mapy: Kyblíkárna, Sateda a nejnovější přírůstek Iratus.
Tak isto mam 180 cm ale vahu mam 67 kg a mam 16 rokou.. osobne si myslim ze mas asi problem so stitnou zlazou tak ako ja. Beriem uz na to lieky. Ale 63kg v 20tich je podhodnota (podvaha) normalneho BMI. Skor by si mohol vyhladat odbornu lekarsku pomoc. Mne pomohly tak ze som za dva roky pribral 20kg a za poslednych 7 mesiacov 8kg.
E: toto je prve co som nasiel len ako priklad http://www.zdravie.sk/kalkulacka/272...snej-hmostnosi ale inak je ich cela kopa aj lepsich kde davas aj rozmeri pasu, ako si denne zatazeny a pod..
Mno podle kalkulačky mi to ukazuje normální hmotnost...pár kámošů, přibližně stejně vysokých váží dokonce ještě míň, takže si nemyslím, že je to něco neobvyklého.
Když jsem potřeboval nabrat váhu na závody, tak jsem nabral tak 3kg, které se do týdne ztratily na klasickou váhu.
Jako neříkám, že potřebuju teď vážit víc, spíš bych si chtěl trochu zmohutnit postavu, což ale myslím s váhou souvisí.
Já měl dřív podobný problém, vyřešil jsem ho tak, že jsem opravdu začal jíst po dvou hodinách. Váha jde nahoru. Nikdy jsem nedodržoval zdravou výživu, na to prostě nemám sebeovládání. Bez suplementů jsem se za dva roky dostal na 176/80 kg a to mi vyhovuje. Aktuálně vypadám takhle, kvalitu omluvte, jsem na koleji a nemám foťák :D
Kalorie jsou energie, kterou derivujeme z potravin. Jednoduše řečeno, hardgaineři potřebují více kalorií než lidé s normálním metabolizmem a potřebují je pravidelně. Pro přibírání bude dobrý začátek 20 kalorií na libru tělesné váhy. Pokud vážíte například 150 liber, začněte na 3000 kaloriích denně.
Mnoho z vás bude potřebovat víc než to, ale 20 je dobrý začátek. Pokud to vydržíte poctivé dva týdny a nezačnete přibírat, přidejte na 22 nebo víc. (Někteří lidé s extrémně šíleným metabolizmem mohou dokonce ztrácet váhu při 20 kaloriích na libru tělesné váhy!)
Poznámka: Řekl jsem dva poctivé týdny, ne „ jezte hodně den nebo dva a potom začněte vynechávat jídla.“ Důslednost je problémem mnoha nováčků, obzvláště těch se splašeným metabolizmem. Týden pořádného jezení se dá pokazit jedním hvězdným víkendem bez jídla, s ponocováním a s jinými životními nástrahami běžného rekreačního pitomce.
tady je cely clanek http://www.kulturistika.com/planovan...ro-hardgainery jestli ti to cele neco rekne nevim ale zakladem je ta poctivost ve vsem :D
Jinak BMI je sracka stara jak pravek nechapu jak se podle toho muzou ridit i doktori
#ego #boost
+Vedouci venny: Libra, to je taková běžná česká míra :-D No ale asi chápu, co máš na mysli.
+Eso.: Nezdá se mi to dost, proto bych chtěl taky trochu nabrat, ale hlavně "zmohutnět" :-D Ale moc bych to nevztahoval ke věku, to je taková proměnná, která, bych řekl, nemá vliv.
Takže vaše rada je jíst hodně a často a to celé pravidelně? Mám pocit, že to už dělám, ale hodně sportuju/hýbu se, takže to asi rychle spálím...
Tak zer vic nez spalis :D
A jo jsem chytrejsi jak doktori protoze kazdy normalni vi ze rikat o nekom jak je na tom podle vahy a vysky je proste sracka
Vysvetlim ti to na priklade nez napises nejaky moudro co sis precetl nebo nejakou sracku beres BMI mas dva borce 170cm 80kg jeden cvici druhy zere v mekaci jeden je tucny ako hovada druhy je proste korba ale ty si proste kokot co ma kalkulacku a rekne o dvou ruznych lidech ze maji nadvahu ? Ano to je zaklad BMI ktera je stara od stredoveku
Naposledy upraveno vedouci venny; 20-11-13 v 21:31.
#ego #boost
Ty sacharidy jsem popletl :-D ma to bejt neco kolem 5-8g/kilo , ted nevim kolik presne
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)