Strana 4 z 17 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední
Zobrazit výsledky od 46 do 60 z 241

Téma: Ukrajina

Server admin Avatar uživatele NarutoO
    Datum registrace
    Jul 2013
    Umístění
    Kraj středočeský

Odpověď: Re: Odpověď: Re: Ukrajina

Citovat Původně založeno Frisco Zobrazit příspěvky
    Proč by se nedala srovnávat? Serou se tam, kam nemají. Když chtějí mít ukrajinci demokratický stát, tak proč by ho mít nemohli. Pevně doufám, že takových národů bude přibývat. Jen tak mimochodem svého souseda. Kdyby v Polsku byly protesty, taky tam nic neposíláme.
    Tak ať si ukrajinci demokratický stát zvolí, kde je problém? Ano, v Polsku žije významná menšina Česky mluvících občanů. Janukovič byl demokraticky zvolený, tak proti čemu demonstrovali? Proti tomu, že demokracie byla málo demokratická? Tak si do vlády vlezou náckové? Kamaráde, tak tomu řikám efektivní a skvělé řešení :)

Až bude demokraticky zvolená Ukrajinská vláda, ať si tam pro mě za mě NATO pozve. Zatim je to "revoluční vláda" která není legitimní podle žádné z Ukrajinských ústav. A učili jste se ve škole, co je ústava, žejo?
    Vím,že to vypadá ,že se akorát vymlouvám,ale viděl jsem to u náké žádosti,kde koprákek psal,že měl stejný problém.

Ex-admin Avatar uživatele halelujah
    Datum registrace
    Jul 2011
    Umístění
    zm escape

Re: Ukrajina

Jak Rusko tak USA je svinstvo. V celé této události se objektivita těžko hledá. Co se ovšem ví je to, že Rusové poslali svou armádu na poloostrov Krym. Vůbec nechápu, jak si nějaký stát může dovolit poslat svou armádu na cizí území (Jak USA, tak nyní Rusko). "Chránit vlastní obyvatele"? Však jim tam nikdo nic nedělá. To je jak kdyby tady v roce 89 přijela vietnamská armáda chránit vietnamce, kterým se nelíbí státní převrat. Takhle rusové vyvolávají jen zbytečný konflikt, který může dopadnout hodně špatně.

Frisco ono na ukrajine je to dosť drsné a hlavne háveď ktorá sa nemohla vybúriť na majdane prešla na zmrzačovanie zabíjanie a mučenie etnických rusov na ukrajine.Každý štát v tej oblasti či už rumunsko alebo maďarsko v tejto situacii by podobne chránil svoje menšinové obyvateľstvo resp. kroky dočasnej vlády sa snažili narýchlo potlačiť tieto etnyká.Ak si prečítaš na hlase ruska tam je pekne objektívne (v tomto prípade nemajú zaujem však aj prečo písať neobjektívne) napísane že má rumunsko a maďarsko zaujem o ochranu svojho obyvateľstva presne tak ako ruska, však je povinnosť chrániť si vlastné obyvateľstvo . Práve aj toto bol dôvod prečo nedeportovali slováci maďarov zo svojej krajiny do maďarska tak ako česi nemcov, kedže maďari boli vtedy vojensky pre slovensko úplne inde ako nemecko pre česko, neskôr sa aj deportácie maďarov(asi 3000) udiali načo sa viedly ťažké boje s maďarmi len aby som pripomenul historiu alebo ak chceš tak keď nemci zbombardovali v ponorkovej vojne práve americkú ľod iba z desiatimi pasažiermi (amerického pôvodu iné národnosti tam boli tiež) tak im vyhlásili vojnu.Takže hovoriť že si rusi nemaju chrániť etnikum ktoré je väčšinovo zastúpene v štvrtine ukrajiny a pri tom tam chcú ešte samozvolený politici zrušiť jedinú ruskú ochranu nad týmito občanmi v podobe ruskej flotili je dosť neobjektívne.

Edit: A naruto ty to tak nehroť veď o nič nejde je to len diskusia :)

Datum registrace
    Jul 2013
    Umístění
    Kraj středočeský

Odpověď: Re: Ukrajina

Citovat Původně založeno halelujah Zobrazit příspěvky
    Frisco ono na ukrajine je to dosť drsné a hlavne háveď ktorá sa nemohla vybúriť na majdane prešla na zmrzačovanie zabíjanie a mučenie etnických rusov na ukrajine.Každý štát v tej oblasti či už rumunsko alebo maďarsko v tejto situacii by podobne chránil svoje menšinové obyvateľstvo resp. kroky dočasnej vlády sa snažili narýchlo potlačiť tieto etnyká.Ak si prečítaš na hlase ruska tam je pekne objektívne (v tomto prípade nemajú zaujem však aj prečo písať neobjektívne) napísane že má rumunsko a maďarsko zaujem o ochranu svojho obyvateľstva presne tak ako ruska, však je povinnosť chrániť si vlastné obyvateľstvo . Práve aj toto bol dôvod prečo nedeportovali slováci maďarov zo svojej krajiny do maďarska tak ako česi nemcov, kedže maďari boli vtedy vojensky pre slovensko úplne inde ako nemecko pre česko, neskôr sa aj deportácie maďarov(asi 3000) udiali načo sa viedly ťažké boje s maďarmi len aby som pripomenul historiu alebo ak chceš tak keď nemci zbombardovali v ponorkovej vojne práve americkú ľod iba z desiatimi pasažiermi (amerického pôvodu iné národnosti tam boli tiež) tak im vyhlásili vojnu.Takže hovoriť že si rusi nemaju chrániť etnikum ktoré je väčšinovo zastúpene v štvrtine ukrajiny a pri tom tam chcú ešte samozvolený politici zrušiť jedinú ruskú ochranu nad týmito občanmi v podobe ruskej flotili je dosť neobjektívne.

Edit: A naruto ty to tak nehroť veď o nič nejde je to len diskusia :)
    Myslím, že bys měl raděj diskutovat už jenom ty :)
    Nějak mi to nejde.
    Vím,že to vypadá ,že se akorát vymlouvám,ale viděl jsem to u náké žádosti,kde koprákek psal,že měl stejný problém.

Ex-admin
    Datum registrace
    Nov 2011

Re: Odpověď: Re: Odpověď: Re: Ukrajina

Jak se může v komunistickém státě zvolit demokratický prezident a demokratická vláda? Vždyť tam jsou veškeré volby zkorumpované. Další krásný příklad, jak se český človíček dokáže ovlivnit médii.
    Rýpej si do mě jak chceš, mi to nevadí. Že jsem o polovinu mladší než ty, beru jako můj klad. Ono lepší si kazit dospívání, než li sedět u počítače jako otec dětí. :)

S tím, že někdo zastává východní názory ve státě, kde vyhraje levicová sociální demokracie a komunisti mají 15% se hold budu muset smířit.
    Naposledy upraveno The Frisco; 03-03-14 v 23:23.

Datum registrace
    Jul 2013
    Umístění
    Kraj středočeský

Odpověď: Re: Odpověď: Re: Odpověď: Re: Ukrajina

Jak se může v komunistickém státě zvolit demokratický prezident a demokratická vláda? Vždyť tam jsou veškeré volby zkorumpované. Další krásný příklad, jak se český človíček dokáže ovlivnit médii.
    Rýpej si do mě jak chceš, mi to nevadí. Že jsem o polovinu mladší než ty, beru jako můj klad. Ono lepší si kazit dospívání, než li sedět u počítače jako otec dětí. :)

S tím, že někdo zastává východní názory ve státě, kde vyhraje levicová sociální demokracie a komunisti mají 15% se hold budu muset smířit.
    Kamaráde, to ses dostal do slepé uličky.

za 1. se nebavím o žádném komunismu.. doteď o tom nepadlo ani slovo. Nevím co to sem motáš.
    za 2. já že jsem ovlivněn médii? Co to motáš, kamaráde?! Já znás dvou tady nepapuškuju co dávali v hlavních zprávách na nově. Nebo kde jsi to sebral, takž calm down.
    za 3. těžko budeš poučovat ty mě, jaký je rozdíl mezi pravicí a levicí, když ani nevíš, co to je pravice a levice. Myslíš si, že máš v avataru pravicovýho politika, zatímco se na mě tlemí levičák jak poleno.

Takže chápu, že v argumentační prázdnotě jsi musel klesnout k tomu, že jsi zaútočil osobně. Já si to tak neberu, samozřemě, každý je jedno mladý a dělá chyby.

Já doufám, že se z těch tvých poučíš a najdeš si alternativní zdroje informací než ty, který otupujou mysl a vytvářej v lidech zdání, že mají vlastní názor. A taky doufám, že se naučíš lépe argumentovat.

Ten poslední odstavec myslím upřímně a velice nerad volím konfrontační charakter naší diskuse.

Server admin Avatar uživatele mirous
    Datum registrace
    Jun 2012
    Umístění
    Roztoky u Jilemnice nebo Říčany

Odpověď: Ukrajina

Pánové, přidám svůj pohled.

Žijeme v ČR, v zemi, kde 40 let vládli komunisté, byli jsme pod taktovkou Ruska. Pak přišla revoluce a všichni se mohli posrat z USA. Do dnes je velmi nespolečenské a odsouzeníhodné, když má někdo názor trochu podporující Rusko a kritizující USA. Nevím, jak je to s Ukrajinou, kde je ve skutečnosti pravda. Vím, že dnešní svět není o tom, co nám říkají média. Média jsou jen prostředek k tomu, jak oblbnout lidi. USA tu vedou od jakživa války, od vyhubení Indiánů a zabrání území, po války ve Vietnamu až po války na východě. Jediné, co USA kdy udělala částečně dobře, bylo spojení s Ruskem proti Hitlerovi. Ovšem to, že USA aktivně s Německem ochodovala, o tom se už v knížkách dějepisu nepíše. USA jsou živy z válek, bez válek by jejich ekonomika dávno, dávno zkrachovala. Jakým právem si američtí prezidenti říkají ,,nejmocnější muži Světa"? proč se neustále vměšují do států, po kterým jich nic není? to že USA vlítla do Iráku, Afgánistánu, do Jugoslávie a všude jinde, to není svým způsobem normalizace? USA jde jen o dvě věci, vyvážet války (armádní průmysl je živý) a o ropu. Těm je celá Ukrajina u prdele. Jestli tam zařve 10 lidí nebo 100 tisíc lídí.

Putin je bezesporu taky dobrej magor. Rusové jsou hovada, dobytci. Od Ruska nebylo nikdy nic moc dobrýho. Stejně tak ale nikdy nic nebylo dobrýho od Němců, či USA. EU má milion výhod, ale taky milion nevýhod. Sami Ukrajinci nevědí, za co tam bojují. K EU jich většina nechce. Proč taky? Oproti nám je na Ukrajině relativně ,,svoboda". Tady jsou dopravci honění eurolimitama, tam? tam nic. Žádné ekologické daně, žádné Euro motory a podobně. Ukrajinci začli bojovat proti vládě mafiánů. Svrženou vládu mafiánů vystřídala druhá vláda mafiánů. Viděli jste asi v TV jakou rezidenci měl Janukovyč, to tam má každej, kdo je u moci. Ať je to Tymošenková (hééérečka), Janukovyč, Kličko...To je neuvěřitelně zkorumpovaná země.

Dneska je moderní být pro americký a protiruský. Ve veřejném dění se nikdo nevyjádřil vůču ruskému postupu kladně. Jinak by to byl úhlavní nepřítel Světa. A asi to ani není kladný postup. Tak jako tak, je to v současné době ukrajinské území. Rusové to měli řešit nejdříve diplomaticky. Má-li někdo názor proruský, je z něj vyvrhel společnosti. Já mám občas radikální názory, pak se neustále hádám se svým nejlepším kamarádem, který je těžce protiruský a těžce, ne proamerický, ale proevropský. Je to stejné, jako volba prezidenta. Oba dva stáli za prd. Ale bylo najednou IN volit knížete a tak se z něj všichni mladí mohli posrat, jen proto, že ho někdo namaloval s pankáčem na palici. Přitom 90% těch lidí o něm kromě jména nevědělo nic, nevěděli co kdy udělal, jak se chová, jaké má názory. O Zemanovi ale věděli, že je buran a to stačilo. Což on je. Bohužel, do posledního kola se dostali dva největší zrádci a zloději (po Klausovi). Nevím, kde je to správné řešení, ale furt by se o to měla starat více Evropa a méně USA, které toho napáchali už až až. Ať se starají o svůj kontinent a neserou se do Evropy. Mimochodem, já si stejně myslím, že napálení letadel do dvojčat, byla akce USA.

Takže ať je pravda na ruské nebo ukrajinsko-světové straně, špatné na tom je to, že najednou nejsou konflitky kdesi v Afgánistánu, Osetii, KLDR. Najednou jsou za dveřmi, na hranici se Slovenskem. A to už nemusí být taková prdel..nevěřím, že teď by přišla třetí světová. Ale jednou příjde, a budu rád, že mám dům v Krkonoších, v lesích, nezávislý na zdrojích elektriky a vody :).
    Naposledy upraveno mirous; 03-03-14 v 23:52.

Jeden už to tu sice pisal že to je ako s Hitlerom,ale keď rusko ovládne Ukrajinu tak si dovolí ovládnout aj iné země a to stim že mu to v Ukrajině prošlo..Najdriev šel Hitler po Rakušanoch že ubližuju Němcom.Pak islo na řadu československo ktoré sa nechalo nachytať se smlúvou zbroj a necháme vás,což pre nacistov bola smlúva kusok bez ceneho papieru.Pak došlo na řadu Polsko ktoré bolo dobyto za mesiac.A pak si Hitler v duche prehovoril že može všetko a začalo masové vyvraždovanie židov,romov,sovětov,bielochu,gayov,afričanov v roke 1945 bolo spáleny vsetky důkazy v koncentrakov..V terezinu bolo posledny den zabito 1000 ludia a o polském Oswietcimu nic radši hovorit nebodem.A až bodou v čechách volby státu vyhraju to komuniste a budou za nemi stát ruské tanky....:-) (dúfam že to komuniste nevyhraju)

Ex-admin Avatar uživatele ZeMi7
    Datum registrace
    Sep 2012
    Umístění
    Aim, AWP, d2only

Simpsonovi prostě ví s předstihem.

https://lh6.googleusercontent.com/-P...XL4N_460sa.gif

Ex-admin
    Datum registrace
    Nov 2011

Re: Odpověď: Re: Odpověď: Re: Odpověď: Re: Ukrajina

Citovat Původně založeno NarutoO Zobrazit příspěvky
    Kamaráde, to ses dostal do slepé uličky.

za 1. se nebavím o žádném komunismu.. doteď o tom nepadlo ani slovo. Nevím co to sem motáš.
    za 2. já že jsem ovlivněn médii? Co to motáš, kamaráde?! Já znás dvou tady nepapuškuju co dávali v hlavních zprávách na nově. Nebo kde jsi to sebral, takž calm down.
    za 3. těžko budeš poučovat ty mě, jaký je rozdíl mezi pravicí a levicí, když ani nevíš, co to je pravice a levice. Myslíš si, že máš v avataru pravicovýho politika, zatímco se na mě tlemí levičák jak poleno.

Takže chápu, že v argumentační prázdnotě jsi musel klesnout k tomu, že jsi zaútočil osobně. Já si to tak neberu, samozřemě, každý je jedno mladý a dělá chyby.

Já doufám, že se z těch tvých poučíš a najdeš si alternativní zdroje informací než ty, který otupujou mysl a vytvářej v lidech zdání, že mají vlastní názor. A taky doufám, že se naučíš lépe argumentovat.

Ten poslední odstavec myslím upřímně a velice nerad volím konfrontační charakter naší diskuse.
    Ukrajina se chtěla zbavit naoko demokratického prezidenta (ve skutečnosti komunistického), ten se teď skrývá v komunistickém rusku a komunistické rusko vyslalo vojsko na Krym. Opravdu to není o komunismu a demokracii?? Novu už jsem dávno zavrhl. Ty asi ne, když ji tady hned vytahuješ. Já se snažím dívat na celou věc z vícero stran a čerpat informace z vícero médií (rozhodně ne bulvárních). Ty jsi tu jako první začal čarovat s tím, že chodím do školy a pomalu nevím co je ústava, takže si teď nehraj na napadeného.

Datum registrace
    Jul 2013
    Umístění
    Kraj středočeský

Odpověď: Re: Odpověď: Re: Odpověď: Re: Odpověď: Re: Ukrajina

Ukrajina se chtěla zbavit naoko demokratického prezidenta (ve skutečnosti komunistického), ten se teď skrývá v komunistickém rusku a komunistické rusko vyslalo vojsko na Krym. Opravdu to není o komunismu a demokracii?? Novu už jsem dávno zavrhl. Ty asi ne, když ji tady hned vytahuješ. Já se snažím dívat na celou věc z vícero stran a čerpat informace z vícero médií (rozhodně ne bulvárních). Ty jsi tu jako první začal čarovat s tím, že chodím do školy a pomalu nevím co je ústava, takže si teď nehraj na napadeného.
    Já si nehraju na napadeného. Držím se v intencích diskuse, což je v pořádku. Vyčetl jsem ti, že se dopouštíš osobních útoků, což mi přijde dost neomalené (a to zdaleka nejsem jediný otec od dětí tady na serveru). Do dalších diskusí se s tebou budu pouštět pouze v případě, že si doplníš znalosti z historie. "Komunistické Rusko" je ten největší blábol, co jsem za posledních pár let slyšel.
    Naposledy upraveno NarutoO; 04-03-14 v 09:35.

Ex-admin
    Datum registrace
    Nov 2011

Takže mi chceš říct, že Rusko ctí principy demokracie? Ty jsi asi hodně zaujatý.

Banned
    Datum registrace
    Feb 2014

Komunistické Rusko je blábol? V tom prípade si žil asi posledných 20 rokov s vrecom na hlave.

Server admin Avatar uživatele mirous
    Datum registrace
    Jun 2012
    Umístění
    Roztoky u Jilemnice nebo Říčany

1 z 1 hráčů považuje tento příspěvek za přínosný.

Rusko není dnes už komunistické a stejně tak není demokratické. Rusko se vymyká všem systémům, které v okolí máme a známe. Komunismus vypadá úplně jinak, stejně jako demokracie. Tam vládne mafie, oligarchové v čele s částečně diktátorským Putinem. Jenže berte v úvahu jednu věc. Rusko je největší zemí na Světě, jsou tam tak obrovské rozdíly, které si neumíme představit. Na jednu stranu bohatství v Moskvě, na straně druhé části asijské, kde znají jen vodku a chleba. Taková země s demokracií nikdy neuspěje, tam je třeba diktátora.

Datum registrace
    Jul 2013
    Umístění
    Kraj středočeský

Takže mi chceš říct, že Rusko ctí principy demokracie? Ty jsi asi hodně zaujatý.
    Se vší úctou. Kdyby Rusko nectilo principy demokracie, automaticky znamená, že je komunistické? Nejsem zaujatý, snažím se to vidět objektivně.

Upřímně, nemám v úmyslu ti cpát svojí pravdu.. Jen se snažím uhájit svůj postoj, to si myslím, že je to správná cesta k diskusi, ne snažit se ostatní zdecimovat a ukázat jim, že já mám pravdu.

Můj názor na Rusko vychází z několika věcí, které jsem popsal už v prvním příspěvku a mohou být zcela subjektivní, ale podle mne rozkrývají reálný obraz svět. politiky:

- srovnání rozdílu tiskových prohlášení zahraničních ministrů USA a Ruska, pro jednoduché porozumění
    (zde pro mne jednoznačně vítězí Sergei Lavrov, jako velice zkušený a zdrženilvý a obrovský diplomat)

- srovnání vnitřních zákonů USA a Ruska
    v USA dochází k neustálému omezování práv, jak jsem napsal výše, například v důsledku Patriot actu je možné bez udání důvodu zadržet člověka na 24h. Naproti tomu v Rusku se rozhodli omezit zahraniční agenty (takzvané "nevládní organizace" placené ze zahraničí), což je moudré a státotvorné rozhodnutí a existuje tam zákon proti propagaci homosexualismu (pozor neplést s legislativou "proti homosexuálům"). Z hlediska informatiky a počítačů, velice zajímavá a pro mne moc osvěžující legislativa: rusko se oficiálně rozhodlo ve státní správě používat open source.

Rusové nemají v hlavě nasráno. Jsou někdy pošetilí, roztahovační to ano. Nechtěj platit za hry, to je pravda. Poláci taky ne. Ale nejsou hloupí. A rozhodně nejsou všichni komunisti (to by volby v Rusku dopadly jinak). A jsou i srdeční a stateční. Jako národ si toho za komunismu rusové hodně vytrpěli a myslím, že z toho vyplývá jejich národní cítění. Nemám potřebu vychvalovat je do nebes, mají i své špatné stránky, to nepopírám. Ale přál bych si, aby Češi byli alespoň z poloviny takoví vlastenci, jako umí být rusové.

Doufám, že jsem ti dostatečně vysvětlil svůj postoj :)

Datum registrace
    Jul 2013
    Umístění
    Kraj středočeský

Citovat Původně založeno mirous Zobrazit příspěvky
    Rusko není dnes už komunistické a stejně tak není demokratické. Rusko se vymyká všem systémům, které v okolí máme a známe. Komunismus vypadá úplně jinak, stejně jako demokracie. Tam vládne mafie, oligarchové v čele s částečně diktátorským Putinem. Jenže berte v úvahu jednu věc. Rusko je největší zemí na Světě, jsou tam tak obrovské rozdíly, které si neumíme představit. Na jednu stranu bohatství v Moskvě, na straně druhé části asijské, kde znají jen vodku a chleba. Taková země s demokracií nikdy neuspěje, tam je třeba diktátora.
    Je to přesně jak píšeš. Rusku nejlépe vyhovoval carský systém. Rozlehlost země a různorodost obyvatlestva jsou přesně ty charakteristiky, které symbolizují vnitřní stav ruska. Myslím, že evropská unie by se co se týče integrace menšin a kultur učit právě tam:) Rusové vždy měli svého mocného vládce, který je chránil. Putin je přesně ten prototyp vládce. Neříkám, že je diktátor, ale jistou úlohu "silného vedení" má.

Ač se neshodnu s mirousem ve všem, sohlasím s tou charakteristikou, která je velice důležitá na získání objektivní perspektivy pro zkoumání geopolitické situace v regionu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 71 users browsing this thread. (0 members and 71 guests)

Pravidla přispívání