Citovat Původně založeno Frisco Zobrazit příspěvky
Takže mi chceš říct, že Rusko ctí principy demokracie? Ty jsi asi hodně zaujatý.
Se vší úctou. Kdyby Rusko nectilo principy demokracie, automaticky znamená, že je komunistické? Nejsem zaujatý, snažím se to vidět objektivně.

Upřímně, nemám v úmyslu ti cpát svojí pravdu.. Jen se snažím uhájit svůj postoj, to si myslím, že je to správná cesta k diskusi, ne snažit se ostatní zdecimovat a ukázat jim, že já mám pravdu.

Můj názor na Rusko vychází z několika věcí, které jsem popsal už v prvním příspěvku a mohou být zcela subjektivní, ale podle mne rozkrývají reálný obraz svět. politiky:

- srovnání rozdílu tiskových prohlášení zahraničních ministrů USA a Ruska, pro jednoduché porozumění
(zde pro mne jednoznačně vítězí Sergei Lavrov, jako velice zkušený a zdrženilvý a obrovský diplomat)

- srovnání vnitřních zákonů USA a Ruska
v USA dochází k neustálému omezování práv, jak jsem napsal výše, například v důsledku Patriot actu je možné bez udání důvodu zadržet člověka na 24h. Naproti tomu v Rusku se rozhodli omezit zahraniční agenty (takzvané "nevládní organizace" placené ze zahraničí), což je moudré a státotvorné rozhodnutí a existuje tam zákon proti propagaci homosexualismu (pozor neplést s legislativou "proti homosexuálům"). Z hlediska informatiky a počítačů, velice zajímavá a pro mne moc osvěžující legislativa: rusko se oficiálně rozhodlo ve státní správě používat open source.

Rusové nemají v hlavě nasráno. Jsou někdy pošetilí, roztahovační to ano. Nechtěj platit za hry, to je pravda. Poláci taky ne. Ale nejsou hloupí. A rozhodně nejsou všichni komunisti (to by volby v Rusku dopadly jinak). A jsou i srdeční a stateční. Jako národ si toho za komunismu rusové hodně vytrpěli a myslím, že z toho vyplývá jejich národní cítění. Nemám potřebu vychvalovat je do nebes, mají i své špatné stránky, to nepopírám. Ale přál bych si, aby Češi byli alespoň z poloviny takoví vlastenci, jako umí být rusové.

Doufám, že jsem ti dostatečně vysvětlil svůj postoj :)