Citovat Původně založeno Smile Zobrazit příspěvky
Hele, první díl jsem četl a u toho jsem i skončil...:D Představa, že si teď přečtu pět, nebo šest nebo kolik jich je knížek a za deset let si je budu muset přečíst znovu, protože to autor konečně dopíše, ale já si z toho nebudu nic pamatovat, mě zase tolik nelákala, vzhledem k tloušťce knížek...:D

Jinak protože Jámu jsem zapomněl doma, rozečetl jsem další knížku, Philip Pullman - Zlatý kompas. Jedná se o takové lehké čtení, nenáročné fantasy, ale hezky mísící skutečný svět s fantasy prvky. Kdysi to bylo zfilmované, ale stojí to za prd, nekoukat. Ale loni vznikl nový seriál pod názvem His Dark Materials (podle názvu celé knižní trilogie) a ten je o dost povedenější.
S tým GoT mám presne rovnaký názor, skončil som niekde v polke tretej knihy myslím a nebudem to už čítať kým to ten starouš nedopíše konečne (rovnakým prekliatím trpí aj Kronika Kráľovraha čo som tu spomínal).

Čo sa týka Temných hmôt od Pullmana, tie som zhltol ešte v tínedžerských časoch a možno si to dám niekedy ešte raz, pamätám si, že tam boli originálne fantasy prvky a skvelá zápletka. O filme som počul že to je sračka, seriál som ešte nevidel.
Fun fact: Zrovna v tejto trilógii sa nachádza postava aviatika, podľa ktorej som si onehdy vybral tento nick :D